Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Παρεμβάσεις ύψους άνω των 15 εκ. ευρώ σε ΤΟΕΒ της Δυτικής Ελλάδας με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη


Παρεμβάσεις συνολικού ύψους 15.307.094 ευρώ προκειμένου να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και κατά συνέπεια οι δυνατότητες άρδευσης σημαντικών...
καλλιεργήσιμων εκτάσεων, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.
Συγκεκριμένα, τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα (και ειδικότερα στη Δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων») και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), είναι τα εξής:
1. Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Σαβαλίων (2.198.000,60 ευρώ).
2. Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Μυρτουντίων (2.198.000,60 ευρώ).
3. Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Β΄ Πύργου (2.199.000,00 ευρώ).
4. Βελτίωση Τμημάτων Δικτύου, Αντλιοστασίων Α3 & Α4 της Ζώνης 8 του Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Κατοχής (1.600.000,00 ευρώ).
5. Παρεμβάσεις βελτίωσης Αρδευτικών Δικτύων Δήμου Θέρμου (725.000,00 ευρώ).
6. Βελτίωση Τμημάτων Δικτύου, Αντλιοστασίων Α2 Ζώνης (9Α) και Α2 Ζώνης (9Β+9Γ) Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Νεοχωρίου (2.200.000,00 ευρώ).
7. Αντικατάσταση Αγωγών & Εκσυγχρονισμός του Αρδευτικού Δικτύου του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου με εγκατάσταση Σύγχρονου Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού (1.987.091,87 ευρώ).
8. Βελτίωση Τμημάτων Δικτύου, Αντλιοστασίων Λ1 & Λ4 Κτήματος Λεσινίου του Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Λεσινίου (2.200.000,00 ευρώ).
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε: «Ο εκσυγχρονισμός των δυνατοτήτων άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αποτελεί την ικανή και αναγκαία προϋπόθεση αύξησης αλλά και βελτίωσης της αγροτικής μας παραγωγής. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για την Περιφέρειά μας κρίσιμο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και είναι κυριολεκτικά ανεπίτρεπτο, τα αρδευτικά μας δίκτυα σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας να αντιμετωπίζουν τόσα πολλά και πολύχρονα προβλήματα. Από την πλευρά μας, ως νέα Περιφερειακή Αρχή θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται, ώστε να εγκαινιάσουμε μία νέα εποχή στην αγροτική παραγωγή του τόπου μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση, επιζητούμε τη συνεργασία και τη συνευθύνη όλων των αρμόδιων φορέων και κυρίως των αγροτών μας, στο πλευρό των οποίων θα σταθούμε με κοινό στόχο να δούμε τα αγροτικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας να κατακτούν τη θέση που τους αξίζει, στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ