Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ – ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΜΙΑ «ΑΛΗΘΙΝΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ


Στις 8/12/2019 και στο Αγρίνιο παρουσιάστηκε το βιβλίο με τίτλο «Είμαι όσα έχω ξεχάσει» και υπότιτλο «μια αληθινή ιστορία».
Σε αυτό ο συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης καταγράφει στιγμές και σχέσεις της γονικής του οικογένειας, της προγονικής και του στενού συγγενικού κύκλου τους.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο....
Νίκος Κανής εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής».
          Όλο το βιβλίο η συγγραφή του και η δομή του έχει σαν κεντρικό θέμα και περιστρέφεται γύρω από τη δολοφονία του παππού του, Νίκου Μαγκλίνη το Γενάρη του 1944 στο Αγρίνιο, που ο συγγραφέας αποδίδει στην ΟΠΛΑ.
          Το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου μας, υποχρεώθηκε να εκδοθεί για να αποκαλύψει και αν είναι δυνατόν να συγκρατήσει και αποτρέψει, γόνους, απογόνους και άλλους, ΟΧΙ από τη συγγραφή μυθιστορημάτων, αλλά από την ανεύθυνη και άθλια επιλογή τους να παρουσιάζουν σαν αληθινές ιστορίες, εγκεφαλικά τους γεννήματα ή και ακόμα χειρότερα, να λασπολογούν.
          Ξεκαθαρίζουμε ότι, για εμάς, όποιος χωρίς προσωπική εμπλοκή στα ιστορικά γεγονότα, χωρίς καμιά ιστορική αναφορά, χωρίς καμιά προσωπική μαρτυρία εμπλεκόμενου, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο ή ένδειξη, στοχοποιεί ιστορικές οργανώσεις και πρόσωπα, δεν διεκδικεί, δικαιούται το χαρακτηρισμό του συκοφάντη και βιαστή της ιστορικής αλήθειας.
          Στην περίπτωση δε του συγκεκριμένου βιβλίου ο συγγραφέας-εγγονός ξεπέρασε κάθε όριο όταν ο ίδιος ομολογεί ότι ακόμη και ο πατέρας του, πότε δεν του είπε τίποτε για τα γεγονότα αυτά.
          Ο συγγραφέας-εγγονός, προκαλεί μέσω του βιβλίου του, αραδιάζοντας ονόματα Αγρινιωτών, στοχοποιώντας τους. Αγρινιώτες που τους γνώρισε η πόλη, τους έζησε η πόλη, τους αποχαιρέτησε η πόλη, τους σέβεται και τους τιμά η πόλη.
          Στοχοποεί και συκοφαντεί οργανώσεις και πρόσωπα που βαλαν της πατρίδας τη λευτεριά πάνω από τη ζωή τους, που δεν τους έβλεπε πατέρας, μάνα, αδελφή, που σπίτι είχαν αχυρώνες και λάκες στα καπνοχώραφα και δέντρα στα βουνά.
          Συκοφαντεί οργανώσεις και πρόσωπα που εγκατέλειπαν βιός, δουλειά, θέσεις, και σπουδές για να αντισταθούν στους φασίστες και ναζιστές καταχτητές.
          Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η προσπάθειά του, να εμφανίσει τον Γιώργο Καραπαπά σαν αρμόδιο για λίστες θυμάτων της ΟΠΛΑ.
          Στις 8/12/2019 στην παρουσίαση του βιβλίου του, ο συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης και ο εκδότης-συντονιστής Νίκος Κανής αποκαλύφτηκαν με το καλησπέρα.
          Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Κανής ανίχνευσε τους παρόντες ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη και ύστερα διαβουλεύτηκε, τις οίδε με ποιον.
           Με την έναρξη της συζήτησης, τα πρώτα του λόγια ήταν ότι «απαγορεύονται οι τοποθετήσεις και η κατάθεση απόψεων», έχοντας τη συναίνεση σ’ αυτή τη διαδικασία και του συγγραφέα.
          Ήταν ξεκάθαρο ότι τους τρόμαξε το ενδεχόμενο να γίνει συζήτηση, να ακουστούν απόψεις, γι’ αυτό άλλωστε δεν επέτρεψαν να τεθούν και στο σύνολό τους, έστω και ερωτήσεις.
          Ούτε ξάφνιασμα, ούτε απορία.
          Γιατί γνώριζαν πολύ καλά συγγραφέας και συντονιστής ότι το βιβλίο δεν είναι μια αληθινή ιστορία αλλά μια ανιστόρητη ιστορία.
          Γιατί γνώριζαν ότι στο ακροατήριο κάποιοι δεν παραβρίσκονταν για να φωτογραφηθούν αλλά για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
          Γιατί γνώριζαν ότι αν επέτρεπαν τις τοποθετήσεις και το σύνολο των ερωτημάτων η αποδόμηση και αποκαθήλωση του αφηγήματος θα ήταν εκκωφαντική.
          Γιατί γνωρίζουν και γνώριζαν πολύ καλά, δημοσιογράφοι και οι δύο τους, ότι άλλο η αλήθεια και άλλο η χάλκευσή της.
          Γιατί γνωρίζουν και γνώριζαν ότι όσο μελάνι και αν χυθεί για να δολοφονηθεί η αλήθεια, η κληρονομιά της μνήμης της πόλης είναι πιο ισχυρή. Στην περίπτωση του Νίκου Μαγκλίνη δεν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία ότι εκτελέστηκε από την ΟΠΛΑ, ως συνεργάτης των ναζί κατακτητών, της Γκεστάπο, ως δοσίλογος, αλλά ούτε και επαρκεί στοιχεία για κάποια άλλη περίπτωση, για το τί ακριβώς συνέβη τελικά.
          Πάλι όμως ούτε ξάφνιασμα, ούτε απορία.
          Με το Δελτίο Τύπου μας αυτό, ξεκαθαρίζουμε:
®    Ξέρουμε καλά ότι ζούμε σε εποχή που σουλατσάρει ο Γκεμπελισμός, η παραχάραξη και πλαστογραφία της ιστορίας.
®    Ξέρουμε καλά ότι είναι πολλοί οι πρόθυμοι να εξισώσουν τον καταχτητή με τον καταχτημένο.
®    Ξέρουμε καλά ότι υπάρχουν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, φωνές που θα θέλουν να εμφανίζουν τον αντάρτη που λευτέρωσε την πατρίδα, αδελφό, με το συνεργάτη του καταχτητή.
®    Ξέρουμε καλά ότι άλλο χίτης, γερμανοτσολιάς, κουκουλοφόρος χαφιές, δοσίλογος, μαυραγορίτης και άλλο ΕΑΜΙΤΗΣ, ΕΛΑΣΙΤΗΣ, ΕΠΟΝΙΤΗΣ.
®    Ξέρουμε καλά ότι άλλο φασίστας, χιτλερικός και ναζιστής και άλλο κομμουνιστής.
®    Ξέρουμε καλά ότι άλλο εγγλέζικες λύρες στον ΕΔΕΣ και άλλο έρανος της Εθνικής Αλληλεγγύης.
          Δηλώνουμε ότι η παραχάραξη της ιστορίας δεν θα περάσει, γιατί είναι γνωστό ότι χτυπούν το παρελθόν, για να μην βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα του τότε, που μπορούν να αξιοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Υ.Γ. 1ο: Ενημερώνουμε ότι αν προκληθούμε, σελίδα, σελίδα και γραμμή, γραμμή θα είμαστε παρόντες να καταθέσουμε την άποψή μας, την αντίθεσή μας και για τα χρόνια της κατοχής και τις Αμερικανικές βάσεις και για τους βομβαρδισμούς στην Κορέα, στο Κονγκό κ.λπ., που αναφέρονται στο βιβλίο.
Υ.Γ. 2ο: Γνωρίζουμε ότι στην παρουσίαση παραβρισκόμενοι-όχι όλοι-στεναχωρήθηκαν από τις παρεμβάσεις μας. Δεν πειράζει, εμείς νοιαζόμαστε για την αλήθεια, σε ότι αφορά την πόλη και την ιστορία, και όχι για μυθιστορήματα, που βαφτίζονται αλήθειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ