Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές λήγει η προθεσμία για δηλώσεις στις 31 Οκτωβρίου. Τι ισχύει για τα πρόστιμα.

Λίγες ημέρες απομένουν για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, καθώς λήγει στις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία σε 17 περιοχές.
Η συλλογή δηλώσεων λήγει στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας/Ξάνθης, Θάσου/Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας/Φωκίδας,....Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λασιθίου, Ηρακλείου Ι, Δυτικής Αττικής και Μαγνησίας.
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, ενώ από το Κτηματολόγιο καλούνται οι ιδιοκτήτες να ανταποκριθούν άμεσα στη δήλωση ακίνητης περιουσίας τους προκειμένου να ωφεληθούν από μια σειρά πλεονεκτημάτων αλλά και την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας.
Παρόλ’ αυτά θα υπάρχει μια «σιωπηρή» ευκαιρία έως το τέλος του έτους για να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις. Όμως, από τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα αρχίσουν να επιβάλλονται κλιμακωτά πρόστιμα σε όσους ιδιοκτήτες δεν δηλώσουν εγκαίρως τα ιδιοκτησιακά τους στοιχεία – ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης της υποβολής της δήλωσης.
Από το Κτηματολόγιο πάντως, αναφέρουν ότι οι πολίτες δεν θα χάνουν αμέσως τις περιουσίες τους αν καθυστερήσουν τις δηλώσεις.
Συνεπάγεται, όμως η καθυστέρηση, αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως – και – δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ