Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ο Τσίπρας… σφύριξε λήξη (για τις εκλογές)

Το… μικρό θρίλερ που βρισκόταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Τρίτης, επέλεξε να τερματίσει οι Αλέξης Τσίπρας… σφυρίζοντας λήξη για την αβεβαιότητα σχετικά με την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών.
Ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση, και την εκπομπή “Η επόμενη μέρα”, με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου, και ο ίδιος θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 10 Ιουνίου, ζητώντας την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα:

“Πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός λαμβάνει το μήνυμα μετά από ευρωπαϊκές εκλογές και επισπεύδει την κάλπη. Κι αυτό είναι κάτι.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάω, την προσεχή Δευτέρα, 10 Ιουνίου.

Η χώρα θα πάει συντεταγμένα σε εκλογές. Η κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε. Αποφασίσαμε να οδηγήσουμε την χώρα πρόωρα αλλά συντεταγμένα στις κάλπες.

Κάποιες αναγκαίες και κοινής αποδοχής πρωτοβουλίες οι οποίες είχαν προαναγγελθεί πριν διαλυθεί η βουλή δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην συμφωνήσουμε ώστε να ψηφιστούν.

Όταν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας, δεν μιλάμε για ρουσφέτια, μιλάμε για κοινωνικές ανάγκες, αν υπάρχουν τέτοια ζητήματα καλώ την αντιπολίτευση ναρθεί στην βουλή και να τα ψηφίσει.

Η κυβέρνηση θα ασκήσει τα καθήκοντά της όπως ο νόμος ορίζει και όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Καλώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει γνώμη και να έρθει στην βουλή να ψηφίσει.

Φέρνουμε τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου και αφού ο κ.Μητσοτάκης λέει ότι συμφωνεί τον καλώ ναρθεί στην βουλή και να το ψηφίσει.

Και αν ο κ.Μητσοτάκης δεν έρθει να εξηγήσει γιατί. Εμείς τους καλούμε να μην απέχουν και ναρθούν στην βουλή να εξηγήσουν αν λένε αλήθεια.

Χάρη στην απόδοση της οικονομίας είχαμε την δυνατότητα να μην εφαρμόσουμε τη μείωση συντάξεων που ήθελε το ΔΝΤ έτσι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολογήτου.

Είπα στον ελληνικό λαό με απόλυτη ειλικρίνεια η ψήφος σου νομιμοποιεί ή ανοίγει συζήτηση για αυτά τα μέτρα. Οταν ο αντίπαλός μου τα αμφισβητεί και παίρνει την διαφορά που πήρε τότε είναι προφανές ότι ανοίγει η όρεξη στους συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών.

Αυτοί οι συντηρητικοί κύκλοι θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν τα θετικά μέτρα. Είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Είπα στους πολίτες έχετε κι εσείς ευθύνη. Είναι δημοψήφισμα για το αν τα μέτρα θα πάρουν την έγκρισή σου ή όχι.

Ο αντίπαλός μου δεν δεσμεύθηκε για θετικά μέτρα. Ελεγε ότι είναι ανέφικτο να δοθούν χρήματα στους συνταξιούχους.

Πήραμε την χώρα στη χαράδρα της χρεοκοπίας και την βγάλαμε στο ξέφωτο.

Μας κατηγορούν όσοι λεηλάτησαν την μεσαία τάξη. Ασφαλώς εμείς αναγκαστήκαμε, χωρίς να υιοθετούμε, την ιδιοκτησία αυτών των πολιτικών, να μοιράσουμε με δικαιοσύνη αυτά τα βάρη ώστε να βγούμε σε ξέφωτο.

Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που θα μοιράσει πιο δίκαια τα βάρη και θα δώσει και την προοπτική μιας εξισορρόπησης. Εχουμε σχέδιο για δίκαιη ανάπτυξη.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε «μείωση φόρων έναντι μείωσης δαπανών» . Η μείωση δαπανών που υπόσχεται είναι μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων.

Η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα μέτρων. Τις 120 δόσεις δεν μπορούν και να θέλουν να τις καταργήσουν. Ο κ.Μητσοτάκης έλεγε «για ποιο λόγο να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί;». Είναι οι απόψεις του αυτές. Αυτές είναι πολιτικές που τις ζήσαμε.

Μίλησε για 7ημερο εργασίας και μάλιστα ως καινοτομία. Και τώρα λέει ότι έκανε λόγο για 7ημερο λειτουργίας, λες και δεν ήξερε ότι αυτό υπήρχε. Οπως είπε ότι το οχτάωρο είναι ξεπερασμένο.

Ο κ.Μητσοτάκης αρνείται τον διάλογο.

Δεν υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Είμασταν υποχρεωμένοι να ασκήσουμε μια πολιτική, η οποία δεν ήταν δική μας πολιτική. Τα τρία αυτά χρόνια σχεδιάζαμε με τα χέρια δεμένα. Πετύχαμε νίκες, σημαντικές νίκες. Προστατεύσαμε τους πιο αδύναμου.

Δεν πρόκειται για αφήγημα μεσαίας τάξης. Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε στην μεγάλη πλειοψηφία που έβαλε πλάτη και τώρα δικαιούται στήριξη.

Δημοκρατική ευαισθησία η επίσπευση των εκλογών.

Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό παρά τις αντιρρήσεις συντηρητικών κύκλων.

Εχοντας δει τι καταφέραμε, το μεγάλο λάθος ήταν ότι δεν συνειδητοποιήσαμε το βάθος της κόπωσης ενός λαού, που είπε δεν αντέχω.

Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα της χώρας.

Δεν θεωρώ υπερβολικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για ένα κόμμα που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Υπερβολικό θεωρώ το πόσο ανέβηκε η ΝΔ. Το ζήτημα είναι αυτό το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο;

Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη, από τον νόμο, διαδικασία για τις αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης. Ο νόμος Καστανίδη προβλέπει ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να παρακάμψει την διαδικασία προκειμένου να μην μείνει ακέφαλη η δικαιοσύνη.

Ηταν ο κ.Βενιζέλος που βγήκε και είπε το βράδυ των εκλογών η κυβέρνηση να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αλλαγές στην δικαιοσύνη. Και λίγο μετά αυτό έγινε κεντρικό θέμα και στην Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί τους δικαστές. Γιατί εκεί πήγαινε η συζήτηση. Ποιος θα βάλει τους δικούς του. Ζήτησα από τον υπουργό να καλέσει ελάτε να αποφασίσουμε μαζί. Δεν είμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Και απαντά την επόμενη μέρα:

«όχι δεν ερχόμαστε συναινετικά». Τι κρύβει αυτή η στάση της ΝΔ; Κρύβει βαριές πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο κ.Σαμαράς συνεχίζει αυτή την λογική κατατρομοκράτησης των δικαστών. Αυτές τις συμπεριφορές τις αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού.

Θεωρώ ότι ο ΠτΔ, ως θεσμός, έχει μια μεγάλη υποχρέωση. Να είναι εγγυητής της ενότητας, του Συντάγματος και της τήρησής του και της ανεξαρτησίας των θεσμών.

Ο ΠτΔ θα πράξει με βάση τις αρμοδιότητές του και θα βρει τον τρόπο. Εγώ δεν θα εμπλέξω τον ΠτΔ σε πολιτικές αντιδικίες. Στον ελληνικό λαό είναι ξεκάθαρο τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία.

Ο ΠτΔ έχει αποδείξει ότι τιμά πλήρως αυτά που το Σύνταγμα επιτάσσει για τον ρόλο του.

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες για πολύ χαμηλά ποσοστά μας στην Βόρεια Ελλάδα. Πήραμε μια δύσκολη πολιτική απόφαση, κόντρα σε ένα ρεύμα λαϊκισμού, το οποίο πυροδότησε η στάση της ΝΔ, για να υπερασπιστούμε το εθνικό μας συμφέρον και είμαι περήφανος γι’αυτό.

Υπό κανονικές συνθήκες η συγκυβέρνηση με προοδευτικές δυνάμεις θα ήταν η επιλογή μας.

Το πως θα ψηφίσει ο λαός στις 7 Ιουλίου δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Σ’αυτή την μάχη το κοντέρ μηδενίζει και ξαναρχίζουμε από την αρχή.

Το 2015 η ΝΔ πήγαινε την χώρα στον γκρεμό. Εμείς βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια.

Τώρα ήρθε η ώρα και για την μεσαία τάξη να εισπράξει τις θετικές συνέπειες αυτής της πορείας.

Έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα.

Στο ερώτημά σας αν γυρίζει θα σας απαντήσω με το ρητό του Γαλιλαίου «Και όμως γυρίζει»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ