Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ανεμογεννήτριες: Ενημέρωση κατοίκων Στάνου

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
 23 Ιουνίου 2019 
Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» ανακοινώνει ότι χθες, 22 Ιουνίου 2019, προέβη σε διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση των κατοίκων...
της κοινότητας Στάνου Αμφιλοχίας, σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών γενικά στον νομό μας, αλλά και για την μελλοντική εγκατάσταση ενός αιολικού σταθμού ακριβώς πάνω από τον Στάνο
Οι κάτοικοι, δήλωσαν την εναντίωσή τους στην υλοποίηση οποιουδήποτε τέτοιου σχεδίου και εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την παντελή έλλειψη ενημέρωσηςτόσο από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Δεν μας ρωτά κανένας εάν θέλουμε τις ανεμογεννήτριες ή όχι, ούτε καν μας ενημερώνουν. Όλη η διαδικασία γίνεται στα κρυφά, μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα», δήλωσαν χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή (εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Πεταλάς») έχει εγκατασταθεί ήδη ένας αιολικός σταθμός με 24 ανεμογεννήτριες, από τον οποίον οι κάτοικοι του Στάνου «δεν είδαν απολύτως κανένα όφελος».
Όσον αφορά την μελλοντική εγκατάσταση του αιολικού σταθμού της Ισπανικής εταιρείας "GAMESA Ενεργειακή Ελλάς Α.Ε.", στις θέσεις «Βελανιδιά», «Ζαφήρη» και «Πηγαδούλα» ακριβώς πάνω από τον Στάνο, οι κάτοικοι του χωριού ανέφεραν πως δεν είχαν την παραμικρή ιδέα παρά το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη περιοχή εμπίπτουν ιδιόκτητες εκτάσεις και παρόλο που η αδειοδότηση σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο. 
Οι κάτοικοι του Στάνου επικρότησαν τις δράσεις της Κίνησης Πολιτών, οι οποίες θα συνεχιστούν σε ολόκληρο τον νομό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ