Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΓΕΝΑΡΗ


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εξαγγελίες και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων
Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία μοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα...
λεγόμενα ακαδημαϊκά προσόντα ενώ μοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις μόνιμης δουλειάς θα είναι ελάχιστες. Στο βωμό αυτής της τακτικής χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία κατρακυλώντας στους νέους πίνακες.
   Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργεί σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων. Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα, παγιώνονται τα χιλιάδες κενά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Με το σχέδιο της κυβέρνησης έχουμε πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας, πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.
 Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια και με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει, επί της ουσίας, το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών, αφού δε θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη δουλειά. Θεσμοθετείται το ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων, για όσους έχουν και μπορούν οικονομικά, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους.
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Ακόμα και οι 4.500 διορισμοί να πραγματοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόμενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο και μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής!
Τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών των Ομοσπονδιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Διευκόλυναν την κυβέρνηση, αφού αποδέχονταν τα κυβερνητικά επιχειρήματα για “αδυναμία μαζικών διορισμών”. Πρότειναν “καλύτερα” κριτήρια! Υπονόμευσαν το μοναδικό δίκαιο αίτημα, δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που είναι και το μόνο που προασπίζει πραγματικά πτυχίο και προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Να μην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη τους.
Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:
·         Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο λαιμητόμο!
·  Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς.
·         Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
·         Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
·         Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, συμμετεχουΜΕ στις κινητοποιησεισ και στην απεργια την παρασκευη 11 γεναρη!
Αγρίνιο, 6/1/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ