Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

H Αναγγελία ενός Προδιαγεγραμμένου Θανάτου - Νεκρός ο πρόεδρος Συλλόγου ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ» Αιτωλ/νίας Θ. Μαδιάς

Η Αναγγελία ενός Προδιαγεγραμμένου Θανάτου, έφερε θλίψη σήμερα στο Αγρίνιο για το τέλος ενός συμπολίτη μας και μάλιστα καθηλωμένου για χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι. Από την ημέρα...
που το δικαστήριο αποφάσισε την φυλάκιση του 52χρονου Θ. Μαδιά (πλήρης αναπηρία από τροχαίο), πρώην προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Αιτωλ/νίας “Η Ελπίδα”, κατά τους νομικούς και ιατρικούς κύκλους ήταν η αρχή του τέλους και για την φυσική του υπόσταση ως ανθρώπου, λόγω ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας του εντός των σωφρονιστικών δομών της χώρας μας.
Η μείωση της καταδικαστική πρωτόδικης απόφαση του δικαστηρίου, από τον β’ βαθμό ναι μεν  πρόβλεπε (στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016) την ποινή των επτά χρόνων κάθειρξης αλλά οδηγήθηκε στις φυλακές (για υπεξαίρεση σε βάρος του ΟΓΑ, την περίοδο 1998-1999, μέσω εταιρείας ορθοπεδικών ειδών). Στην ουσία όμως η επιείκεια αυτή του δικαστηρίου, που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και μάλιστα για άτομο που δεν μπορούσε να αυτοσυντηρηθεί στοιχειωδώς,  ήταν μόνο αριθμητική, δηλαδή από 12 χρόνια πρωτόδικα σε 7 χρόνια μας έλεγε πρόσφατα έγκριτος νομικός του Αγρινίου! Δηλαδή ήταν δώρο άδωρο η μείωση της ποινής του αφού ο εγκλεισμός του στην κατάστασή του θα είχε πιθανών και αυτή την εξέλιξη.  

Το «περί δικαίου αισθήματος» και μάλιστα για μια πολύκροτη υπόθεση με εμπλοκή μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και παράγοντες του δημοσίου δεν ικανοποιείται κατ’ αυτόν τον τρόπο, να οδηγείτε δηλαδή σε βέβαιο θάνατο ένας ανάπηρος άνθρωπος από τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα! Δεν υπήρχαν και άλλες εναλλακτικές λύσεις κράτησής του στην περίπτωση;
Αίσθηση και θλίψη προκαλεί στην Αγρινιώτικη κοινωνία η αναγγελία της είδησης του θανάτου του πρώην προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμέΑ «Ελπίδα» Θεόδωρου Μαδιά.

Πρόσωπο με παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι ενώ στα χείλη των περισσοτέρων ψυλλίζεται η λέξη «αδικία». Ο Θόδωρος Μαδιάς από τον περασμένο Σεπτέμβριο έκτιε ποινή φυλάκισης 7 χρόνων για απάτη μετά από καταδικαστική απόφαση του Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. 

Ο π. Προέδρου Συλλόγου ΑμΕΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ», που ίδρυσε ο ίδιος, με την όποια προσφορά του, που όμως έδωσε κουράγιο σε πολλές οικογένειες να βγάλουν τους ανθρώπους τους με φυσικά προβλήματα έξω από το σπίτια τους γιατί ντρέπονταν, εισέπραξε αντί μάνα χολή, από τους ίδιους, που ευεργετήθηκαν από την δράση του.
Σημασία έχει ότι ο εγκλεισμός του στις φυλακές στην κατάστασή του, πρέπει να επίτεινε την ήδη σοβαρή κατάσταση της υγείας του και οδήγησε στον θάνατό του, αποκαλύπτει στενός συγγενής του, που βρέθηκε κοντά του από την πρώτη ημέρα αυτού του ταξιδιού.
Αυτό ήταν γνωστό και έπρεπε να προβλεφτεί από κάθε κρατικό λειτουργό μας είπε ο ίδιος συγκενής του  σήμερα το πρωί σε τηλ. Επικοινωνία που είχαμε! Η αδικία δεν αναπληρώνεται με αδικία τουλάχιστο αυτό διδάσκεται στο Α’ έτος της νομικής σχολής, ούτε και ο νομικός μας πολιτισμός αυτό το επιτρέπει.
Στην περίπτωση η δικαιοσύνη ίσως δεν έδωσε την πρέπουσα επιείκεια που σε πολλές περιπτώσεις δίδει.     

Τέλος αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα γίνει και στη συνέχεια λόγω των αργιών, όπως πληροφορούμαστε η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 4-1-2017 και ώρα 12μμ στον Αγ. Δημήτριο στο Αγρίνιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ