Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο Β. ΜΠΟΥΤΑΣ, ΤΟ ''ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ'' ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙKAΛΙΣΤΕΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΔ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ
Δεν ξέρω ποιοι έβαλαν στο στόμα του Βαγγέλη Μπούτα τις φράσεις ''επαγρύπνηση'' και ''το όπλο παρά πόδα'' για να διαμηνύσει, δυστυχώς, από...
το ηρωικό αιματοβαμμένοΚιλελέρ, την Κυριακή (28/2), το οριστικότέλος των αγροτικών μπλόκων. Εκτός και αν τις "ανακάλυψε" μόνος του!
Ο Β. Μπούτας, όμως, και με τις δυο άστοχες ιστορικά φράσεις και ιδιαίτερα τη δεύτερη, ατύχησε.  
Το ''όπλο παρά πόδα'' ήταν φράση του Ν. Ζαχαριάδη, η οποία ελέχθη με την ήττα του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού και την σχεδόν άτακτη υποχώρηση του και ελέχθη ως διάτρητο άλλοθι για να υποδηλώσει την απαιτούμενη ''επαγρύπνηση'' και ετοιμότητα, δήθεν, επανόδου στο πεδίο της μάχης.  
Ο ''Δημοκρατικός Στρατός'', όμως, δεν επανήλθε ποτέ και η ''επαγρύπνηση'' του εκφυλίστηκε.  
Ο Β. Μπούτας είπε, χωρίς να το θέλει, κάποια αλήθεια.  
Είπε ότι ο αγώνας των μπλόκων έληξε. Και έληξε, όταν και αγωνιστικά αποθέματα υπήρχαν μέσα στημικρομεσαία αγροτιά και δυνατότητες να συνεχισθεί με εκείνη ή την άλλη μορφή παρουσίας των τρακτέρ και των αγροτών στους δρόμους, στέλνοντας παντού το αισιόδοξο μήνυμα ότι ''επαγρυπνούμε μαχόμενοι'' και κλονίζοντας μια ήδη παραπαίουσα κυβέρνηση που έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πιθανότατα κλονίζοντας ένα μνημόνιο που είναι, ήδη, δύσκολο να εφαρμοσθεί.  
Και σε κάθε περίπτωση μια πρωτοπόρα ηγεσία δεν ακολουθεί απλώς τα πιο ταλαντευόμενα καιοπισθοχωρούντα τμήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αλλά ενθαρρύνει και προωθεί τα πλέον δραστήριαδυναμικά και αποφασισμένα.  
Δυστυχώς, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ στον αγροτικό χώρο επέλεξε να παρακολουθήσει και να καλύψει τους δεξιούς αγροτοσυνδικαλιστές στη ραγδαία και μάλλον άτακτη οπισθοχώρηση τους. Όπως τους ακολούθησε στον διάλογο – παρωδία στου Μαξίμου, ενώ μέχρι πρότινος διακήρυσσε ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο, αν η κυβέρνηση δεν έπαιρνε πίσω τα αντιαγροτικά μέτρα.  
Ανεξάρτητα, πάντως, από τη στάση των αγροτοσυνδικαλιστικών κορυφών ΝΔ και ΚΚΕ, οι οποίες λειτούργησαν εκ των πραγμάτων ως ''συγκοινωνούντα δοχεία'' οπισθοχώρησης (και δεν είναι η πρώτη φορά!), ο αγώνας των αγροτών δεν αναστέλλεται και το όπλο θα παραμείνει στα χέρια τους, αφού οι απλοί αγρότες, ιδιαίτερα οι νέοι, έχουν ήδη αρχίσει τη ζύμωση για μορφές πάλης που θα συνεχιστούν από αύριο κιόλας και όχι όταν θα έρθει στη Βουλή το αντιαγροτικό έκτρωμα.  
Γιατί τότε θα είναι πολύ αργά!  
ΜΑΡΚΟΣ ΑΡΤΙΝΟΣ  
Iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ