Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΓΓΑ - Τζ. Συναδινός: «Μέσα στο ’16 θα είναι έτοιμο το κλειστό γήπεδο της αερογέφυρας» στο Αγρίνιο

Ζητήματα που αφορούν αθλητικές υποδομές στο Δήμο Αγρινίου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Δημάρχου κ.Γεώργιου Παπαναστασίου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ.Ι. Συναδινού
Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε το τελευταίο διήμερο ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος (Τζούλιος) Συναδινός, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με...
τους Δημάρχους και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, τις ελλείψεις και τα προβλήματα. Χθες επισκέφθηκε τη Ναύπακτο ενώ σήμερα βρέθηκε στο Μεσολόγγι και στη συνέχεια στο Αγρίνιο, όπου λίγο μετά τις 17:00 συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στο δημαρχείο Αγρινίου. Ο κ. Συναδινός συνοδεύονταν από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνάντηση παρόντες ήταν και αντιδήμαρχοι του δήμου Αγρινίου.
po-synadinos-agrinio1
Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών το τελευταίο διάστημα στο κλειστό της αερογέφυρας , το οποίο χαρακτήρισε «γεφύρι της Άρτας».
«Το κλειστό το τελευταίο διάστημα χρηματοδοτήθηκε και οι εργασίες τρέχουν πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι είμαστε στο τελικό στάδιο. Έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη αυτό το γήπεδο αφού σε έναν τεράστιο δήμο έχουμε μόνο ένα «, είπε ο κ. Παπαναστασίου, που στη συνέχεια μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα στις υποδομές του ΔΑΚ Αγρινίου και για τις προσπάθειες του δήμου για αναβάθμισή του.
DSC_0880
Στη συνέχεια παρέδωσε υπόμνημα στον Γενικό, για τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, ζητώντας τη συνδρομή του. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα προβλήματα με το γήπεδο στον Άγιο Κωνσταντίνο και την ανάγκη να γίνει μια αντίστοιχη υποδομή και στη Μακρυνεία.
DSC_0890
Με τη σειρά του ο κ. Συναδινός εξήγησε ότι υπάρχει καθυστέρηση σε σχέση με άλλους νομούς στο θέμα των αθλητικών υποδομών, αφού όπως είπε, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της χώρας, η Αιτωλοακαρνανία δεν υπήρχε πουθενά και για τον δήμο Αγρινίου συμπεριλαμβάνονταν μόνο η από το 1998, σύμβαση για το κλειστό της αερογέφυρας, το οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Ο ίδιος μίλησε για έναν γενικό σχεδιασμό που πρέπει να γίνει πανελλαδικά για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε περιοχής, σε όλα τα αθλήματα.
«Για το κλειστό θα εξασφαλίσουμε τις πιστώσεις και άρα εξαρτάται πλέον μόνο από τους τεχνικούς να το τελειώσουν. Είναι ντροπή και για το Υπουργείο και για την πολιτεία να υπάρχει τόσα χρόνια ένα ανολοκλήρωτο τέτοιο έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
po-synadinos-agrinio5
Στη συνέχεια ο Γενικός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αγρινίου, επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο της αερογέφυρας, για το οποίο εκφράστηκε η πεποίθηση πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.
«Το γήπεδο ξεκίνησε το ’98 και είναι ντροπή για τον αθλητισμό και την πολιτεία να μην μπορεί να ολοκληρώσει ένα απλό προπονητήριο, ιδιαίτερα σε μια πόλη και έναν δήμο που έχει πάρα πολλά προβλήματα στις αθλητικές υποδομές. Μετά από συντονισμένες ενέργειες, μιλήσαμε με τους αναδόχους και ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα. Η μεγάλη ευθύνη που δεν φτιάχτηκε το γήπεδο οφείλεται στην πολιτεία που δεν εξασφάλιζε τις πιστώσεις. Τώρα έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις και από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο ώστε μέσα στο 2016 να τελειώσει το έργο, αν από τεχνική άποψη προχωρήσουν  οι διαδικασίες», ανέφερε ο Γ.Γ. σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο κλειστό γήπεδο της αερογέφυρας.
po-synadinos-agrinio8
«Παρά τα πενιχρά χρήματα της Γ.Γ. Αθλητισμού, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε μικρά έργα για να βαλτωθεί η κατάσταση στις αθλητικές υποδομές», είπε ο κ. Συναδινός, ερωτώμενος για το αν πρόκειται να γίνουν άλλες παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε αθλητικές υποδομές της περιοχής. «Αν οι δήμοι συνεργαστούν και μας στείλουν μελέτες που να μπορούν να χρηματοδοτηθούν, όμως με φορέα υλοποίησης τους δήμους, τότε εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, γιατί ο νομός Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει μέσα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του ’16  να βρει τη δική του ταυτότητα. Πρέπει να υπάρχουν πόροι που θα διοχετευτούν στον νομό».
po-synadinos-agrinio7
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μαζί με τον δήμαρχο Αγρινίου, είδαν τα σχέδια του γηπέδου και εκφράστηκαν και σκέψεις για αλλαγές που μπορεί να γίνουν , για το πως θα τοποθετηθούν οι μπασκέτες και όχι μόνο, με τον Γενικό Γραμματέα να τονίζει πως θα πρέπει να βρεθεί κονδύλι για ηλιακούς θερμοσίφωνες, αφού διαφορετικά το κόστος θα είναι τεράστιο, ενώ ο κ. Γκρίζης, αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού, αναφέρθηκε στα τεράστια έξοδα που έχει ο δήμος για τους λογαριασμούς του ΔΑΚ Αγρινίου.
koi-kleisto-aerogefyras1
koi-kleisto-aerogefyras2
koi-kleisto-aerogefyras3
po-synadinos-agrinio2
po-synadinos-agrinio3
po-synadinos-agrinio4
po-synadinos-agrinio6
po-synadinos-agrinio9
po-synadinos-agrinio10
po-synadinos-agrinio11
po-synadinos-agrinio12
Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού:
Ζητήματα που αφορούν αθλητικές υποδομές στο Δήμο Αγρινίου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Δημάρχου κ.Γεώργιου Παπαναστασίου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ.Ι. Συναδινού.
Μεταξύ των βασικών ζητημάτων που έθεσε ως προτεραιότητα o κ. Παπαναστασίου ήταν η ολοκλήρωση του κλειστού  γυμναστηρίου  στην Αερογέφυρα αλλά και η χρηματοδότηση από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας για παρεμβάσεις στο ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» αλλά και για την βελτίωση άλλων δημοτικών αθλητικών υποδομών του Δήμου
Μετά την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου,  ακολούθησαν επισκέψεις στο κλειστό γυμναστηρίου και στο  γήπεδο της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου.
Ο Γενικός Γραμματέας κατανόησε απόλυτα την αναγκαιότητα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στην περιοχή και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει  τα αιτήματα που κατέθεσε και γραπτώς ο Δήμαρχος Αγρινίου.
Αναλυτικά το υπόμνημα του κ. Παπαναστασίου στον κ. Συναδινό:
Κύριε Γενικέ,
Όπως γνωρίζετε το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», περιήλθε στο Δήμο Αγρινίου το 2001 και μέχρι τη στιγμή της ανάληψης από τη σημερινή δημοτική αρχή έχει δεχτεί ελάχιστες έως μηδαμινές παρεμβάσεις  με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, γεγονός που το καθιστά πλέον ανεπαρκές για  την άθληση των δημοτών και των ερασιτεχνικών σωματείων.
Οι εγκαταστάσεις του στην πλειοψηφία τους είναι άνω των τριάντα πέντε (35) ετών και με κατασκευαστικές κακοτεχνίες, ενώ η βοήθεια από την κεντρική εξουσία τα χρόνια αυτά ήταν ανύπαρκτη. Καθημερινά εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις του παραπάνω από  2000 δημότες και πάνω από πενήντα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κολύμβησης, αντισφαίρισης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης).
Η έλλειψη δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου δυσχεραίνει τη δυνατότητα άθλησης όλων αυτών των αθλητικών σωματείων, ενός έργου που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2004 και ακόμη δεν έχει, δυστυχώς, αποδοθεί στους πολίτες του Αγρινίου.
Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της ασχολήθηκε συστηματικά με το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» και ήδη έχει πετύχει την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των κολυμβητικών δεξαμενών και του μηχανοστασίου του, με σύγχρονα μέσα, την αντικατάσταση των προβολέων του κεντρικού γηπέδου, την εξασφάλιση μόνιμης αδειοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του  κεντρικού γηπέδου με ίδια έσοδα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Πέραν αυτών, ως Δήμος έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο υλικοτεχνικής και λειτουργικής ανασυγκρότησης του ΔΑΚ Αγρινίου, με σκοπό την ανάδειξή του σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο όχι μόνο του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται κατ ελάχιστον  τα παρακάτω:
–  Ανακατασκευή επιφάνειας στίβου, επιθεώρηση συνολικής επιφάνειας, αποκατάσταση φθαρμένων σημείων υπόβασης,
Προϋπολογισμός: 260.000,00 €
– Ανακατασκευή αθλητικών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ , ήτοι: Αθλητικό ελαστικοσυνθετικό δάπεδο πάχους 1.8 – 2.0mm μόνο ακρυλική επιφάνεια
Προϋπολογισμός: 10.100,00€
– Ανακατασκευή αθλητικών γηπέδων τέννις , ήτοι: επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα 20mm
Προϋπολογισμός: 11,000,00€
– Ανακατασκευή παρκέ ΔΑΚ Αγρινίου, ήτοι: ξήσιμο υπάρχουσας επιφάνειας, αντικατάσταση φθαρμένων σημείων, στοκάρισμα, αστάρωμα, λουστράρισμα και καινούρια διαγράμμιση:
Προϋπολογισμός:   15.000,00€
– Μόνωση κερκίδας και αντικατάσταση  φθαρμένων καθισμάτων
Προϋπολογισμός :    50.000,00 €
-Κατεδάφιση κερκίδας βοηθητικού γηπέδου
Προϋπολογισμός :    18.000,00 €
-Κατασκευή στη θέση της μεταλλικής κερκίδας 150 θέσεων
Προϋπολογισμός :     30.000,00 €
-Eπισκευή και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
Προϋπολογισμός      150.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 544.100,00 € (χωρίς ΦΠΑ)
Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που αναπτύσσουμε μαζί με τους μαζικούς αθλητικούς φορείς της πόλης,  για την ανάπτυξη και την επιστημονική στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού (σχολικός, σωματειακός, μαζικός),το  ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» και τα περιφερειακά αθλητικά κέντρα, τα οποία ανέρχονται σε τριάντα επτά (37) τον αριθμό μπορεί και πρέπει να διαδραματίσουν  πρωτοποριακό, πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο.
Επίσης, στο Δήμο Αγρινίου έχει παραχωρηθεί το Αθλητικό Κέντρο Μακρυνείας, το οποίο είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο. Ζητούμε τη χρηματοδότηση και ανακατασκευή του, ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των πολυπληθών Δημοτικών Ενοτήτων της περιοχής που με τον «Καλλικράτη» ήρθαν στο Αγρίνιο ώστε μαζί με το Δ.Α.Κ. Αγρινίου να συμβάλλουν στην προαγωγή του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.
Ειδικότερα απαιτούνται:
– Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, ήτοι: αποξήλωση φυτικής γης, διάστρωση υπόβασης από θραυστό υλικό, τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα:
Προϋπολογισμός: 450.000,00€
– Κατασκευή επιφάνειας στίβου, ήτοι: αποξήλωση φυτικής γης και κατασκευή ταρτάν με όλες τις απαραίτητες στρώσεις
Προϋπολογισμός: 400.000,00 €
-Eπισκευή και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
Προϋπολογισμός: 50.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 900.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ)

                 Κύριε Γενικέ,
Εκτιμώντας ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά τα ρεαλιστικά αιτήματά μας, αναμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες.
   ΜΕ ΤΙΜΗ
                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
                                        ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
DSC_0897
DSC_0880
DSC_0884
DSC_0919

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ