Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Naturaleza Muerta - Νεκρή Φύση - Dead Nature - Παράπλευρες απώλειες της "ανάπλασης του Πάρκου Αγρινίου!

H σημερινή ανάρτηση, όπως έχετε αντιληφθεί από τις φωτογραφίες, αφορά στην εκρίζωση δένδρων του περιφραγμένου χώρου του φυτωρίου του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου1. Υπό το πλαίσιο της «ανάπλασής»2 δεκάδες δένδρα μεγάλης ηλικίας εκριζώθηκαν και στη συνέχεια «μεταφυτεύτηκαν» σε προαστιακές του Αγρινίου περιοχές, στην πλατεία της Μεγάλης Χώρας (Ζαπάντι) και σε αύλειο χώρο παιδικής.....
χαράς στα Τριαντέικα.

Σημαντικό τμήμα των νεκρωμένων δένδρων εκτίθεται σε δημόσια θέα καταλαμβάνοντας αξιόλογη έκταση των προαναφερόμενων ημιτελών έργων Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Η πορεία ολοκλήρωσης αυτών των έργων αφορά ενδεχομένως σε συγχρηματοδότηση κονδυλίων ευρωπαϊκών ταμείων και ελληνικού κράτους.
Ζούμε τα χρόνια του νεοελληνικού υπαρκτού σουρεαλισμού. Αυτό εύκολα μπορούμε να το διαπιστώσουμε και στο βιντεάκι που κυκλοφορεί από τις 7 Οκτωβρίου στο διαδίκτυο (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Frex4lyYVU4).

Στο έργο αυτό περιγράφονται με εικόνες τα κατορθώματα της κορυφαίας καθοδήγησης του δημάρχου Αγρινίου σε συνεργασία με τις έμπειρες πινελιές των δημοτικών του υπαλλήλων, καθώς σε πλήρη αρμονία δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο που υπόσχεται δυναμική ανάγνωση της δραματικής σύγκρουσης του ανθρώπου με το πεπρωμένο του. Σε ρόλο σολίστ ο εργολάβος μας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσουμε «σε πρώτο πλάνο» τον τραχύ, άξεστο ήχο των κατορθωμάτων της τσάπας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ