Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Το ΕΚΑ για τις αποθήκες της Philip Morris στο Αγρίνιο

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515
 Αγρίνιο 30- 8 -2013

Ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους της πολυεθνικής  εταιρείας «Philip Morris» ότι η θυγατρική της «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» θα μετατρέψει τις εγκαταστάσεις της στο Αγρίνιο σε κεντρική αποθήκη της εταιρείας, όπου θα αποθηκεύονται και θα διανέμονται 15.000 τόνοι καπνά ετησίως σ’ όλη την Ευρώπη, μετά την απόφασή της να.......
απορροφά το 50% της ελληνικής παραγωγής για την επόμενη τριετία.   
Μάλιστα ο κ. Πρωθυπουργός και άλλοι κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες  έτρεξαν να πανηγυρίσουν,  θυμίζοντας  προεκλογική τακτική αυτοπροβολής,  λέγοντας ότι η επένδυση αυτή θα δώσει «ανάσα» στην οικονομία και θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας, ενώ ορισμένοι έπλεξαν και το εγκώμιο της οικογένειας Παπαστράτου παρουσιάζοντας τα μέλη της σαν  μεγάλους ευεργέτες.
Πανηγυρίζουν σήμερα για τις επενδύσεις τους, αφού φρόντισαν πρώτα με τις πολιτικές τους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  να ξεκληρίσουν την αγροτική παραγωγή, όχι μόνο στο νομό μας, αλλά σ’ όλη τη χώρα, μειώνοντας στο 7% τον αγροτικό πληθυσμό.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στα κέρδη της εταιρείας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα βγουν κερδισμένοι και οι εργαζόμενοι.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι η επένδυση αυτή, όπως  και όλες οι επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα, αφορούν κυρίως κλάδους  εντάσεως κεφαλαίου, όπως είναι οι μεταφορές,  και όχι κλάδους εργασίας, δηλαδή παραγωγικές επενδύσεις.
Ακόμα δε μας λένε πόσοι εργαζόμενοι θα απασχολούνται και που, με τι όρους συμβάσεων  απασχόλησης , πόσο τελικά θα διαρκέσει η λειτουργία αυτή και πότε θα αρχίσει.
Τώρα, όσον αφορά τη συμβολή της οικογένειας Παπαστράτου  στην περιοχή, σίγουρα αυτή δεν ήταν χωρίς ανταποδοτικό αντίκρισμα  από την πολιτεία, όπως γίνεται άλλωστε  μ’ όλους τους «ευεργέτες».
Όσον αφορά τη δράση και τη λειτουργία της επιχείρησής τους, σε καμιά περίπτωση δεν ήταν «φιλανθρωπική», αλλά πάντα λειτουργούσε  στα πλαίσια των άγριων νόμων του  καπιταλισμού και των ανταγωνισμών αποκομίζοντας  τεράστια κέρδη από την υπεραξία του μόχθου της εργατικής τάξης.
Το Δ.Σ. του Ε.ΚΑ. 

1 σχόλιο :

  1. Λιγο ντροπή,δεν βλάπτει,κύριοι του ΕΚΑ.Αυτή η καραμέλα του αντικρύσματος,ακούγεται πολλά χρό νια. Λίγος σεβασμός,είναι στα πλαίσια της ευγέ νειας και του πολιτισμού.Κάποιοι σαν εσας πριν απο πολλά χρόνια,αλλά και πιο πρόσφατα,έδιωξαν τις επι χειρήσεις απο τον τόπο μας ,και απο όλη τη χώρα.Δυστυχώς,ακόμα δεν βάλατε μυαλό,όμως ο κόσμος που σας ακούει,ξέρετε τι λέει; Πάλι αυ τοί οι εργατοπατέρες;Δεν βλέπετε τον κοσμάκη που πεινάει.Σοβαρευτείτε,επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ