Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Καλάβρυτα: Ξεσηκωμός για το Νοσοκομείο της πόλης και "καρφιά" Δήμου κατά Λοβέρδου-Κατσικόπουλου‏

Σαφής πολιτικός υπαινιγμός για παραλείψεις από τον Μάιο του 2011
Με σαφή πολιτικό υπαινιγμό και με στόχο "παράγοντες, που είχαν θέσεις και λόγο στη διαμόρφωση της πολιτικής υγείας στη Χώρα και στην περιοχή" απαντά ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς σε σχέση με την εντεινόμενη συζήτηση για την υποβάθμιση ή το κλείσιμο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.
Το δελτίο τύπου του Δήμου, με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση που .... διοργανώνεται στα Καλάβρυτα "φωτογραφίζει" τον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και τον Δημήτρη Κατσικόπουλο, αφού όπως αναφέρει "ο Δήμος Καλαβρύτων από τον Μάϊο του 2011 έχει αντιδράσει και έχει διαμαρτυρηθεί για το ενδεχόμενο κλεισίματος του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, την ώρα που, παράγοντες, που είχαν θέσεις και λόγο στη διαμόρφωση της πολιτικής υγείας στη Χώρα και στην περιοχή, είτε παρέλειψαν ν’ αντιταχθούν σθεναρά, σ’ αυτό το απευκταίο για τα Καλάβρυτα ενδεχόμενο, είτε σιώπησαν, είτε ανέχθηκαν τις σχετικές προτάσεις του Υπουργείου, είτε, τις εισηγήθηκαν κιόλας"

Είναι εμφανές οτι η Δημοτική Αρχή των Καλαβρύτων ρίχνει το γάντι στον Δημήτρη Κατσικόπουλο που διετέλεσε στο πρόσφατο διάστημα διοικητής της 6ης ΥΠΕ, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες ότι τελευταίος "βλέπει" θετικά ενδεχόμενη υποψηφιότητα στα Καλάβρυτα στις δημοτικές εκλογές του 2014

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων για την αυριανή κινητοποίηση των φορέων της περιοχής για το Νοσοκομείο της πόλης αναφέρει

"Ο Δήμος Καλαβρύτων, από την πρώτη στιγμή, - το Μάιο του 2011 – που συζητήθηκε το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας ή υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, με σειρά συνεχών και επανειλημμένων ενεργειών και δράσεών του (ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοιχτές συγκεντρώσεις, παραστάσεις του Δημάρχου στους αρμόδιους φορείς της Υγείας κ.λπ.) έχει αντιδράσει και έχει διαμαρτυρηθεί, προκειμένου να αποτρέψει το κλείσιμο ή τον υποβιβασμό του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, που μελετάται ή σχεδιάζεται από τη Διοίκηση (Υπουργείο, ΥΠΕ κλπ.) της Υγείας, συμμορφούμενη στις εξοντωτικές για τους πολίτες μας, επιταγές των Μνημονίων και της Τροϊκας.

Μάλιστα, ο Δήμος Καλαβρύτων έχει αντιδράσει και έχει διαμαρτυρηθεί για το ενδεχόμενο κλεισίματος του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, την ώρα που, παράγοντες, που είχαν θέσεις και λόγο στη διαμόρφωση της πολιτικής υγείας στη Χώρα και στην περιοχή, είτε παρέλειψαν ν’ αντιταχθούν σθεναρά, σ’ αυτό το απευκταίο για τα Καλάβρυτα ενδεχόμενο, είτε σιώπησαν, είτε ανέχθηκαν τις σχετικές προτάσεις του Υπουργείου, είτε, τις εισηγήθηκαν κιόλας.

Σε συνέχεια αυτών των, συνεχών, κινητοποιήσεων του Δήμου μας και των σχετικών ψηφισμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου και επειδή, στην καθημερινή ειδησιογραφία επανέρχονται σενάρια που αναφέρονται στο ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας ή υποβιβασμού του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, ο Δήμος Καλαβρύτων, διοργανώνει εκδήλωση - συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για την αποτροπή του ενδεχομένου κλεισίματος ή υποβιβασμού του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Ομιλητές, στην εκδήλωση αυτή, θα είναι, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς και ο καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Καλαβρυτινός Κώστας Μάρκου.

Καλούμε τις Καλαβρυτινές και Καλαβρυτινούς, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή, γιατί μόνο με τη μαζική συμμετοχή μας και την αγωνιστική μας διάθεση, μπορούμε να αποτρέψουμε το κλείσιμο και τον υποβιβασμό του Νοσοκομείου μας.

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ή ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ