Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Συζήτηση για οικονομικά δήμων – Πανεπιστήμιο – ΔΟΥ

Η τραγική οικονομική κατάσταση των δήμων ήταν κυρίαρχο θέμα στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρίνιου. Παράλληλα ο Παύλος Μοσχολιός έκανε ενημέρωση για τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά με την ΔΟΥ Αγρινίου και το Πανεπιστήμιο. 
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τοποθέτηση του δημάρχου Αγρινίου σχετικά με την επιχειρούμενη κατάργηση της εφορίας, αλλά και τις πληροφορίες για κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Έκανε γνωστό πως ο Δήμος δεν πρόκειται να αφήσει να περάσει απόφαση κατάργησης της ΔΟΥ, ενώ για το Πανεπιστήμιο έκανε γνωστό πως προωθείται η δημιουργία ομάδας σε συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή, με σκοπό την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης του Ιδρύματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην τελευταία απόφαση του ..... πρώην Υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη για την ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στο παλιό αεροδρόμιο μέσω ΣΔΙΤ. Από την πλευρά της η αντιπολίτευση ζήτησε γρήγορες κινήσεις, αφού όλα δείχνουν πως οι προωθούμενες αρνητικές αλλαγές μπορεί να γίνουν σύντομα. 
Στην ημερήσια διάταξη τα οικονομικά των δήμων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον με τον κ. Μοσχολιό να επαναλαμβάνει όσα είπε πριν λίγες μέρες στο Μεσολόγγι στην συνέντευξη τύπου των δημάρχων του νομού. Μεταξύ άλλων τόνισε πως οι αιρετοί δεν θα επιτρέψουν η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει ο πρώτος φορέας που θα κηρύξει στάση πληρωμών. Ακολούθησε ένας ενδιαφέρον κύκλος παρεμβάσεων, με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης κατ΄ αρχήν να τονίζει πως θα συμπαρασταθεί σε κάθε μορφή κινητοποιήσεων, κατηγορώντας όμως την πλειοψηφία και την μείζον αντιπολίτευση ότι κρύβουν τις δικές τους ευθύνες στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών, αφού κατά το παρελθόν συμφώνησαν σε «καταστροφικές για την αυτοδιοίκηση κυβερνητικές πολιτικές».
Ο κ. Καλανζτής από την μείζον αντιπολίτευση έκανε λόγο για υποτονικότητα και απογοήτευση προτείνοντας από τους αιρετούς να διαθέσουν μέρος των αποζημιώσεών τους και να επισπευστούν οι διαδικασίες αξιοποίησης δημοτικών κτιρίων. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σταμάτης είπε μεταξύ άλλων ότι «συνθλίβεται ο κοινωνικός και αναπτυξιακός ρόλος των δήμων», επέρριψε και αυτός ευθύνες στην δημοτική αρχή και προέβλεψε μεταξύ άλλων τραγικές καταστάσεις για την χώρα, προβλέποντας μάλιστα ότι μέσα στο επόμενο διάστημα «θα χυθεί αίμα».
Ο κ. Κοτρολός έκανε λόγο για δικαίωση όσων αντιδρούσαν στον Καλλικράτη με την κ.Ρούση από την πλευρά της να υπερασπίζεται τον θεσμό και να λέει πως αν δεν υπήρχε ο Καλλικράτης οι περισσότεροι μικροί δήμοι θα είχαν ήδη κλείσει.
Τον θεσμό υπερασπίστηκες την δευτερολογία του και ο δήμαρχος Αγρινίου, που είπε πως στο σχεδιασμό του έχει βοηθήσει τους δήμους, αλλά δυστυχώς συνέπεσε με την οικονομική κρίση. Τόνισε τέλος, πως οι δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι μπροστά στην κατάσταση αυτή να δώσουν τον αγώνα τους μαζί με την κοινωνία, ώστε να μην χαθεί το τελευταίο αποκούμπι που έχουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες και που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Σημείωσε τέλος, πως από τα μηνύματα που έρχονται, φαίνεται πως η κυβέρνηση αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις λάθος επιλογές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ