Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Πάτρα, 29 Αυγούστου 2012 

ΕΝ.Π.Ε.: Σύμπτωση απόψεων με τον Τσίπρα

Σύμπτωση απόψεων διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα. 
Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός καθώς και οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Νοτίου Αιγαίου κ. Ι. Μαχαιρίδης και Ιονίων Νήσων κ. Σ. Σπύρου εξέφρασαν στον κ. Τσίπρα την ανησυχία και τον προβληματισμό τους σχετικά με την πορεία του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας. 
Ο κύριος Σγουρός και τα μέλη του Προεδρείου της ΕΝ.ΠΕ. ανέφεραν λεπτομερώς τα προβλήματα που προκύπτουν στην ...... εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν καθώς και στην τραγική μείωση της χρηματοδότησης των Περιφερειών που τις οδηγεί σε απαξίωση και ουσιαστική κατάργηση. 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κ. Αλέξης Τσίπρας μετά τις τοποθετήσεις των Περιφερειαρχών τους εξέφρασε τον φόβο του ότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει την στάση πληρωμών από τη δική της πλευρά στους Δήμους και τις Περιφέρειες. 
Ο κύριος Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στις διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης γιατί πιστεύει στο θεσμό και ζήτησε την συμμετοχή των Περιφερειών στην σύνταξη ενός Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας, τονίζοντας ότι οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και οι παραγωγικοί φορείς θα πρέπει να συμμετέχουν σ’ αυτόν τον σχεδιασμό. 
Αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός δήλωσε: «Ζητήσαμε την συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που έχου με με τους αρχηγούς των κομμάτων. Του εξηγήσαμε με κάθε λεπτομέρεια ποια είναι ακριβώς η πραγματική κατάσταση των Περιφερειών μετά και τις μεγάλες μειώσεις στην χρηματοδότησή τους αλλά και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Διαπιστώσαμε ότι κατανόησε την αγωνία και τον προβληματισμό μας και με όσα ανέφερε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι Περιφέρειες έχουν έναν ακόμη σύμμαχο στον αγώνα που κάνουμε να ισχυροποιήσουμε τον θεσμό προς όφελος των πολιτών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ