Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Χριστίνα Σταρακά: « Με ευθύνη της δημοτικής αρχής έχει απαξιωθεί ο θεσμός και ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου».

Στην απαξίωση του θεσμού και του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αναφέρθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά προτείνοντας τη μεταρρύθμιση του κανονισμού λειτουργίας.....αλλά και την συνέπεια στην συζήτηση και λήψη αποφάσεων εντός δημοτικού συμβουλίου για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους πολίτες του.
Στην τοποθέτηση της η Χριστίνα Σταρακά, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «με ευθύνη της δημοτικής αρχής το Δημοτικό Συμβούλιο έχασε το ρόλο που όφειλε να έχει». 
Από κυρίαρχο θεσμικό όργανο μετατράπηκε σε διακοσμητικό και σε διεκπεραιωτικό, αφού συνεχώς συζητιούνται και αποφασίζοντα θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα. 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, το αντιπροσωπευτικότερο όργανο εκπροσώπησης των πολιτών του Δήμου μας, θα πρέπει να εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες διαλόγου ιδίως για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, ανέφερε μεταξύ άλλων η Χριστίνα Σταρακά . 
Όπως είπε ακόμη, ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, προγραμματισμού, καθημερινότητας απουσιάζουν από την ατζέντα του δημοτικού συμβουλίου, απαξιώνοντας το θεσμό και το ρόλο του.
«Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, η Σχολική Στέγη, η Κάθετη Σύνδεση, το Επιχειρηματικό Πάρκο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ο εμπορικός κόσμος και οι παραγωγοί, δεν μας απασχολούν ως δημοτικό συμβούλιο;» ,αναρωτήθηκε. 
Και κατέληξε: «Πρόκειται πλέον για ένα δημοτικό συμβούλιο, που ουσιαστικά συνεδριάζει για τα μάτια του κόσμου. Καλούμε τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει αυτή την σκοπιμότητα, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να κερδίσει την αίγλη που του αξίζει, να πάψει να είναι άεργο και να συζητάει σε συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες, τόσο τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία θέματα, όσο και τα αναπτυξιακά θέματα για το μέλλον του Δήμου μας».
Σε ότι αφορά το θέμα της μεταρρύθμισης του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου η Χρ. Σταρακά τόνισε: «Ο κανονισμός λειτουργίας υποβαθμίζει και περιορίζει τον ρόλο των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των δημοτικών συμβούλων. Προτείνουμε τη σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του κανονισμού λειτουργίας και θα προσδώσει στον θεσμό το κύρος και τη βαρύτητα που του αναλογεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ