Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Φιλόδημος ΙΙ: Επιπλέον 18 εκατομμύρια για τα αδέσποτα

Τροποποιήθηκε, για 4η φορά, η Πρόσκληση Χ του «Φιλόδημου ΙΙ» που έχει ως αντικείμενο την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».
Αυτή τη φορά, επήλθαν οι εξής δύο αλλαγές:
- η πρώτη αφορά την Ενότητα 2 «Οικονομικά Στοιχεία της Πρόσκλησης». Ο συνολικός προϋπολογισμός της αυξήθηκε κατά 18 εκατομμύρια ευρώ, συγκεκριμένα από 25.000.000 € που ίσχυε, σε 43.000.000 €.
- η δεύτερη αλλάζει την Ενότητα 3 «Διάρκεια εφαρμογής», ορίζοντας πλέον ότι το Πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2022.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη Πρόσκληση για τα αδέσποτα ζώα εκδόθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, στις 3 Ιουνίου 2019, με συνολικό προϋπολογισμό 20.000.000 € . Αφορούσε τη χρηματοδότηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών, για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης. Βασικοί στόχοι ήταν η δημιουργία και η βελτίωση των εν λόγω υποδομών, με σκοπό την αδειοδότησή τους και τη νόμιμη λειτουργία τους, καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Δήμους στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών, σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Την 7η Νοεμβρίου 2019, ο Π. Θεοδωρικάκος είχε κόψει 5.000.000 € , μειώνοντας τον συνολικό π/υ της από 20.000.000 € στα 15.000.000 €.

Πριν λίγες ημέρες, στις 15 Σεπτεμβρίου, είχε δημοσιευτεί 3η τροποποιητική Απόφαση, για την αύξηση κατά 10 εκατομμύρια του π/υ της (από 15.000.000 € σε 25.000.000 €).

Ώσπου χθες, όπως προαναφέραμε, ο π/υ αυξήθηκε έτι περαιτέρω, διαμορφούμενος πλέον σε 43 εκατομμύρια. 

Μπορείτε να δείτε τη νέα Απόφαση του Υπουργείου, που εκδόθηκε χθες 24 Σεπτεμβρίου, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ