Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Μαθητές σε... παιδεία μάχης - Χρήστος Κάτσικας

Η «χημεία»… της υποκίνησης και η επιχείρηση κατα­συκοφάντησης του μαθητικού αγώνα ● Ανιχνεύοντας το «μαύρο κουτί» των κινητοποιήσεων στα σχολεία.
Πάνω από 650 σχολεία σε όλη την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη, ενώ μαθητικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε Αθήνα και άλλες... μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στην Αττική είναι περισσότερες από 250, στην Κεντρική Μακεδονία 60, στη Θεσσαλονίκη 40, 25 στο Ηράκλειο Κρήτης και 34 στην Πάτρα.
Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιχειρούν με εισαγγελείς και την αστυνομία να τρομοκρατήσουν και να βάλουν φρένο στην κλιμακούμενη αγανάκτηση. Χέρι χέρι οι «έγκριτοι» λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να πείσουν ότι ο κορονοϊός κολλάει στις καταλήψεις, αλλά όχι στις τάξεις των 20 και 25 παιδιών, ούτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν χιλιάδες μαθητές για να μετακινούνται σαν σαρδέλες από και προς το σχολείο.
Την ίδια ώρα γνωστοί και καλοταϊσμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης έβγαλαν τη χολή τους ενάντια στους μαθητές και τις διεκδικήσεις τους. Στην αρχή επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τους αγώνες τους, ταυτίζοντας τις καταλήψεις με τις διαμαρτυρίες όσων αντιδρούν στη μάσκα και αφού δεν μπόρεσαν, επιχειρούν τώρα να πείσουν ότι οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες και ότι οι μαθητές έχουν παραπληροφορηθεί.
Πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, απαντώντας στα αιτήματα των μαθητών, αφού δήλωσε αναρμόδιος για όλα, χαρακτήρισε τους μαθητές υποκινούμενους από τους καθηγητές τους, τους γονείς τους και από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.
Παράλληλα, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στον ρ/σ «Flash 99,4» δήλωσε «πεπεισμένος ότι υπάρχει υποκίνηση των μαθητών», χαρακτήρισε «εξωφρενικό» παιδιά 13 ετών να κάνουν καταλήψεις και οι γονείς να μην τα σωφρονίζουν και έφτασε στο σημείο να εκφοβίζει, κάνοντας λόγο για κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών στις καταλήψεις, εμπλέκοντας στους αγώνες των μαθητών μέχρι και απόπειρα βιασμού!

Η θεωρία της υποκίνησης των καταλήψεων είναι τόσο παλιά όσο και οι καταλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ