Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Η "Διέξοδος" στο πλευρό των μαθητών του Μεσολογγίου

«Τα δώρα της Ειρήνης» 
Η «Διέξοδος» με μια νέα χειρονομία αγάπης 
στάθηκε αρωγός στους οικονομικά αδύναμους μαθητές 
Την αδυναμία πάρα πολλών γονέων να αποκτήσουν τα σχολικά είδη που έχουν ανάγκη τα παιδιά τους για την παρακολούθηση των μαθημάτων έσπευσε για άλλη... μια χρονιά να καλύψει η «Διέξοδος». 
Μετά από υπόδειξη των δασκάλων και με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα «μοίρασε χαμόγελα» σε 183 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Μεσολογγίου προσφέροντάς τους τσάντες γεμάτες με όλα ανεξαιρέτως τα σχολικά είδη που τους ήταν αναγκαία. 
Η χειρονομία αυτή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της νεαρής φοιτήτριας Ειρήνης Τριανταφύλλου που μια μέρα του Ιανουαρίου 2014 επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε στο εκεί Πολυτεχνείο, η εγκληματική συμπεριφορά ενός ασυνείδητου οδηγού λεωφορείου της έκοψε το νήμα της ζωής και την οδήγησε στα ουράνια. 
Έκτοτε η «Διέξοδος», καθιέρωσε στη μνήμη της αριστούχου και χαρισματικής αυτής κοπέλας με τη φλογερή ματιά και τη μεγάλη ευαισθησία, μια χειρονομία αγάπης προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, τους νέους που μέσω του σχολείου και της παιδείας γενικότερα θα αποτελέσουν το «αύριο» της Ελλάδας, της κοινωνίας και της οικουμένης όλης. 
Γι΄αυτό και η «Διέξοδος» φροντίζει επί 21 συνεχή χρόνια να τους αγκαλιάζει μέσω του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου» προσφέροντάς τους γνώσεις Ιστορίας και Τέχνης και προς αυτή τη κατεύθυνση θα εξακολουθήσει να προσανατολίζει τις ενέργειές της κάθε φορά που θα της δίνεται η ευκαιρία. 
Και για όσα χρόνια θα υπάρχουν φίλοι που θα ενισχύουν και θα υποστηρίζουν το ποικιλόμορφο αυτό κοινωφελές έργο της, η προσφορά των σχολικών ειδών θα επαναλαμβάνεται διότι τόσο ο ιδρυτής όσο και οι συνεργάτες της «Διεξόδου» πιστεύουν πως αν και η Ειρήνη βρίσκονταν σήμερα στη ζωή το ίδιο θα έκανε. Δεν θα προσέφερε δηλαδή μόνο τα πράγματά της σε όσους μαθητές είχαν αδυναμία να τα αποκτήσουν αλλά θα ενεργούσε, ως ώριμη πλέον δεσποινίς, έτσι ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν τη μάθηση που στη συνέχεια θα τους δώσει τη δυνατότητα να σκέφτονται και να εκφράζονται ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ