Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Θάνος Μωραΐτης στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου: «Η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στον κόσμο της εργασίας»

Με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που χτυπά τις εργασιακές σχέσεις, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, συναντήθηκε...
χθες, Παρασκευή, 4/10/2019, με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.
Ο κ. Μωραΐτης τόνισε πως «η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στον κόσμο της εργασίας», λειτουργώντας «καθ' υπόδειξη του ΣΕΒ». Επεσήμανε πως το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, θα φέρει –μεταξύ άλλων- την κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αναίρεση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων, τη μείωση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία και την κατάργηση του νόμου της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη δήλωση των υπερωριών και την τήρηση των ωραρίων.
Παράλληλα, ανέφερε πως, πέρα από τη συμπίεση μισθών και κεκτημένων δικαιωμάτων, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να φέρει διατάξεις που προβλέπουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των σωματείων.
Τέλος, χαρακτήρισε την ανάρτηση του Πρωθυπουργού για την απεργία της Τετάρτης (2/10/2019) απόδειξη «καθεστωτικής νοοτροπίας της δικής του, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας συνολικά» και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου ότι «η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής κι όλους όσους δε θέλουν η χώρα μας να επιστρέψει στον εργασιακό μεσαίωνα».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μωραΐτη:
«Η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στον κόσμο της εργασίας.
Με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και λειτουργώντας -όπως πάντα- καθ' υπόδειξη του ΣΕΒ, καταργεί τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αναιρεί την επεκτασιμότητα και την υποχρεωτικότητα των κλαδικών συμβάσεων, μειώνει το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία και καταργεί το νόμο της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη δήλωση των υπερωριών και την τήρηση των ωραρίων. Έτσι, θα παγιωθεί ένας μηχανισμός συμπίεσης μισθών και κεκτημένων δικαιωμάτων.
Όμως δε σταματά εκεί: πολεμά τα συνδικαλιστικά σωματεία, επιχειρώντας να φέρει διατάξεις που προβλέπουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των σωματείων. Πρόκειται, δηλαδή, για παρέμβαση στην αυτονομία των συνδικάτων, που μάλιστα θα αφήσει τους εργαζομένους βορά σε πιέσεις και χειραγώγηση.

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού για την απεργία της Τετάρτης (2/10/ 2019), σύμφωνα με την οποία «οι λίγοι (που απεργούν) ταλαιπωρούν τους πολλούς» καταδεικνύει την καθεστωτική νοοτροπία τη δική του, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας συνολικά.

Η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής κι όλους όσους δε θέλουν η χώρα μας να επιστρέψει στον εργασιακό μεσαίωνα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ