Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει την Ελλάδα, από κυρίαρχο παίκτη στην περιοχή, σε απλό θεατή»

Στην εκπομπή «Σήμερα» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έδωσε συνέντευξη σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θάνος Μωραΐτης.
Για το μέλλον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το πρώτο εξάμηνο του 2015, δήλωσε πως...
«τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους». Παράλληλα, χαρακτήρισε την αυτοκριτική «μια απαραίτητη και βαθιά δημοκρατική διαδικασία, που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οφείλει να κάνει και που πρέπει να γίνει μ’ έναν τρόπο εξωστρεφή».
Αναφορικά με το αν ήταν έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει 2015, δήλωσε ότι «στο σύνολό του το πολιτικό σύστημα, από το 2009 και μετά, δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει τον τυφώνα της οικονομικής κρίσης». «Ωστόσο», συνέχισε, «το αποτέλεσμα που παρέδωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις 7 Ιουλίου ήταν αρκετά θετικό, μέσα σε πολύ δύσκολα χρόνια», καθώς «στη ζωή, στο ποδόσφαιρο, κυρίως, όμως, στην πολιτική, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος». 
Ο κ. Μωραΐτης έψεξε την κυβέρνηση της ΝΔ για «τρεις βασικές κυβιστήσεις», στο Μακεδονικό, στην επικοινωνιακή διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αλλά και στο προσφυγικό. Στο τελευταίο, μάλιστα, ο βουλευτής σχολίασε πως «η ΝΔ ανακάλυψε πριν από ενάμιση μήνα πως το γεωπολιτικό είναι αυτό που οφείλεται για τις αυξημένες προσφυγικές ροές».
Σε ό, τι αφορά την εξέλιξη του προσφυγικού- μεταναστευτικού, ανέφερε ότι «ήρθε για να μείνει», καθώς κι ότι  «τα κόμματα δεν πρέπει να δείξουν μικροπολιτική διάθεση στη διαχείρισή του».
Τέλος, για τη στάση της ΝΔ απέναντι στην Τουρκία, δήλωσε πως «η ΝΔ, με την πολιτική κατευνασμού, μετατρέπει την Ελλάδα, από βασικό και κυρίαρχο παίκτη στην περιοχή, σε απλό θεατή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ