Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Σ. ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Τοποθέτηση τη «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγρινίου στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διαδικασία εκλογής Προεδρείου και των Επιτρόπων Οικονομικών & Ποιότητας Ζωής
          Στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) που έγινε στις 8/9/2019 τονίσαμε ότι με...
τις προηγούμενες και τις τωρινές αλλαγές που έχουν γίνει στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή όχι μόνο καθίσταται βαθμός διοίκησης του κράτους αλλά χάνει και οποιαδήποτε δημοκρατικοφάνεια την περιέβαλε μέχρι σήμερα.
          Καταργείται ο ουσιαστικός και αποφασιστικός ρόλος του Δ.Σ. και δίνει παντοκρατορία στο Δήμαρχο, έστω και αν αυτός έλαβε μικρό ποσοστό όσων ψηφοφόρων συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη ο νέος Δήμαρχος πήρε το 15%, όχι όλων των Θεσσαλονικέων αλλά όσων πήγαν και ψήφισαν. Ενώ την ίδια ώρα με τους νόμους που ετοιμάζουν, θέλουν για την εγκυρότητα των αποφάσεων των σωματείων, τη θετική ψήφο του 50%+1 των εγγεγραμμένων στα μητρώο και μάλιστα με ηλεκτρονική ψηφοφορία για να μπορεί να ελέγχεται τι ψηφίζει ο καθένας. Όταν είναι γνωστή η τρομοκρατία και οι συνθήκες δουλειάς που βιώνουν οι εργαζόμενοι.
          Επίσης είπαμε ότι με τις νέες διατάξεις των νόμων αποκλείονται από τις επιτροπές όλες οι μικρότερες παρατάξεις. Εκεί δηλαδή που από εδώ και πέρα θα παίρνονται οι αποφάσεις. Η αιτιολογία του νομοθέτη ότι προχώρησε στις αλλαγές με το ν. 4623/19 για να υπάρχει «κυβερνησιμότητα» στους δήμους, όπως δηλώσαμε, είναι Αίολη. Αφού τέτοιες δυνάμεις για να υπηρετήσουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Τοπική Διοίκησης (Τ.Δ.) υπάρχουν και είναι αυτές που ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) και εφάρμοσαν και τα τρία.
          Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εύρεσης τέτοιων δυνάμεων στο χώρο της Τ.Δ. είναι ο όμορος δήμος Αμφιλοχίας όπου οι παρατάξεις της «Δεξιάς» και της «Αριστεράς» συνέταξαν σύμφωνο σύμπραξης.
          Μετά από αυτή την τοποθέτησή μας δηλώσαμε ότι θα αποχωρήσουμε απ’ όλη τη διαδικασία, στην οποία άλλωστε είχαμε μόνο δικαίωμα ψήφου και όχι εκλογής, για να καταδικάσουμε και με τη στάση μας αυτό που συντελέστηκε στην Τ.Δ..
                                                                             Με εκτίμηση
                                                                   «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ