Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Το ΕΠΑΜ για το Πολυτεχνείο

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
1973 – 2017
44 χρόνια μετά τα αιτήματα ζητούν δικαίωση
Πέρασαν 44 χρόνια κι όμως το ίδιο σύνθημα προβάλλει και πάλι κραυγή απελπισίας και κάλεσμα αγώνα:
Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα

Τιμώντας τους Αγώνες της γενιάς εκείνης, τους πατριώτες που αγωνίσθηκαν ενάντια στην αμερικανοκίνητη φασιστική δικτατορία, αναδεικνύουμε την ανάγκη Ενότητας του Ελληνικού λαού γύρω από κοινούς στόχους κι ενάντια στους...
εκάστοτε κοινούς εχθρούς.
Και τότε και τώρα απέναντι στη βία του καθεστώτος, υψώνεται ως λάβαρο ενωτικό της αντίστασης του λαού η ελληνική σημαία!
Καλούμε τους δημοκράτες-πατριώτες να συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου φέροντας το ίδιο λάβαρο, σύμβολο διαχρονικών αγώνων και ενότητας του λαού για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία. Σήμερα προβάλλει αδήριτη η αναγκαιότητα μιας νέας και πραγματικής, αυτή τη φορά, Μεταπολίτευσης.
44 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο αγώνας για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη παραμένει αδικαίωτος! Τότε απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, σήμερα ενάντια στην δουλοπαροικία των χρηματαγορών, τη χούντα των τραπεζών!
Ο αγώνας για Ελευθερία, Ισότητα και Αξιοπρέπεια είναι πριν απ’ όλα αγώνας για την ανατροπή της κατοχής της πατρίδας μας από τους επικυρίαρχους του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Αγώνας ενάντια στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, ενάντια στους πλειστηριασμούς, τα λουκέτα, την ανεργία, την εξαθλίωση! Το αυταρχικό πρόσωπο της σημερινής κοινοβουλευτικής μνημονιακής δικτατορίας συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης το βλέπουμε στην αστυνομοκρατία, στα εξοντωτικά μέτρα ενάντια στην επιβίωση του ελληνικού λαού! Σε εθνικές μειοδοσίες αντίστοιχες με την προδοσία της Κύπρου από την τότε χούντα!
Οι χούντες με οποιοδήποτε μανδύα κι αν εμφανίζονται, στρατιωτικό ή κοινοβουλευτικό, δεν παύουν να είναι χούντες κι η μόνη θέση που αξίζει στους εντολοδόχους και τους εκτελεστές τους, είναι τα έδρανα του δικαστηρίου για ν’ απολογηθούν για τα εγκλήματά τους. Η αρχή για να καθίσουν στο εδώλιο τα ξενόδουλα φερέφωνα του τότε καθεστώτος, έγινε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η αρχή για να καθίσουν στο εδώλιο τα ξενόδουλα φερέφωνα του τωρινού καθεστώτος, είναι η παλλαϊκή αντίσταση και το γκρέμισμά τους από τους θώκους τους.
ΣΗΜΕΡΑ, που ο λαός μας βρίσκεται στη δίνη της κρίσης του ευρώ και της ευρωζώνης, μιας πρωτοφανούς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η παρακαταθήκη του Αγώνα της γενιάς του Πολυτεχνείου γίνεται Φάρος και Οδηγός μας στον δικό μας Εθνικοαπελευθερωτικό και Δημοκρατικό Αγώνα.
ΣΗΜΕΡΑ που τα φαντάσματα του νεοφασισμού απειλούν τις ζωές μας, και οι νεοναζιστικές ρατσιστικές πρακτικές δηλητηριάζουν και διχάζουν την κοινωνία, ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία παραμένει Ανένδοτος.
Τιμή και δόξα στους Ελεύθερους Πολιορκημένους
Τιμή και δόξα στους Αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης

Τιμώντας τον αγώνα των πατριωτών εκείνης της γενιάς, που γκρέμισε μια χούντα κρατώντας την ελληνική σημαία ως σύμβολο συνεκτικό κι ενωτικό του ελληνικού λαού, καλούμε με την ίδια σημαία το λαό σε Ανένδοτο Αγώνα για να γκρεμίσουμε το φαύλο καθεστώς του σύγχρονου δωσιλογισμού.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
Τα αιτήματά του παραμένουν ανεκπλήρωτα και ζητούν δικαίωση.

·         Δημοκρατία
·         Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία
·         Εθνική Ανεξαρτησία,
·         Λαϊκή Κυριαρχία,
·         Κοινωνική Απελευθέρωση
Με οργάνωση κι αγώνα, ήρθε ο καιρός να τα εκπληρώσει η δική μας γενιά.
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ