Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ: Τελείωσαν τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και φάνηκε η «γύμνια» της νέας…

Συζητήθηκε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου για το 2018, δηλαδή τα έργα που προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή για το 2018.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή κατάφερε(!) ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ στα τριάμισι χρόνια της θητείας της, να συντάξει ένα τεχνικό πρόγραμμα έργων ύψους 15.689.835,39 ευρώ, το μικρότερο της τελευταίας δεκαετίας, απ’ τα οποία...
μάλιστα τα 9.024.726,16 αφορούν έργα της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου. 
Παρέλαβαν έναν Δήμο πρότυπο, οικονομικά εύρωστο, με οργανωμένες υπηρεσίες, με πλούσιες δράσεις και έργα, όπως ταιριάζει στον δέκατο πληθυσμιακά Δήμο της Χώρας και τον μετέτρεψαν σε ένα παρακμιακό αυτοδιοικητικό μοντέλο που δραστηριοποιείται μόνο στην παροχή «άρτου και θεάματος». 
Θέλω να θυμίσω ότι τα προηγούμενα χρόνια, το ύψος του τεχνικού προγράμματος έφτασε μέχρι και 70.822.110,83 ευρώ, διότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στα τριάμισι χρόνια της θητείας της (όσο και της σημερινής μέχρι τώρα) παρέδωσε 162.500.000 ευρώ δημοπρατημένα έργα από πόρους του ΕΣΠΑ, τα οποία έδιναν τη δυνατότητα στη σημερινή Δημοτική Αρχή, χωρίς να κάνει τίποτα, να παρουσιάζει αξιοπρεπή τεχνικά προγράμματα. 
Τώρα όμως τα έργα, που εμείς οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και δημοπρατήσαμε τελείωσαν και η «γύμνια» φάνηκε. 
Η Δημοτική Αρχή, απ’ την απραξία και την ανικανότητά της, δεν κατάφερε να φέρει τόσα χρόνια τώρα ούτε ένα (1) ευρώ από έργα ΕΣΠΑ, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ανάλογες προσκλήσεις. 
Το σίγουρο είναι ότι θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη Δημοτική Αρχή που στην θητεία της δεν θα κατασκευασθεί ούτε ένα νέο σχολείο, ένα νέο έργο ύδρευσης – αποχέτευσης και άλλα έργα αφενός μεν χρήσιμα στους δημότες και αφετέρου αναγκαία για την τοπική οικονομία σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ