Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Καθολικό «Ναι» στην απεργία από τη Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας (φωτο-video)

Με συντριπτικότατη πλειοψηφία η Β' ΕΛΜΕ Aιτωλοακαρναννίας υπερψήφισε την εισήγηση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Η συμμετοχή στη γενική συνέλευση κρίνεται ικανοποιητική από τους εκπαιδευτικούς (250 κατ’ εκτίμηση) και στην ψηφοφορία μόνο 14 (ΠΑΜΕ) καταψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ, ενώ ......
υπήρξαν και 3 λευκά. Με την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.
Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στην webtv του myagrinio.gr από τις στιγμές έντασεις στη συνέλευση και συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη πλατεία Δημοκρατίας
Εντάσεις και προβληματισμοί
Ωστόσο παρά την γενική ομοφωνία όσον αφορά την απεργία υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με το ρόλο των παρατάξεων αλλά και προβληματισμός αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουν οι καθηγητές από τη στιγμή που θα πάρουν τα φύλλα πορείας της επιστράτευσης στα χέρια τους και το πως είναι δυνατόν να περιφρουρηθεί η απεργία. Στη διάρκεια της συνέλευσης ένταση υπήρξε αναφορικά με τη στάση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καθώς η συγκεκριμένη παράταξη δέχθηκε έντονη κριτική για τη στάση της, την κήρυξη της σημερινής απεργίας από την ΑΔΕΔΥ, αλλά και την επίμονη στάση της να θέλει πέραν του καταστατικού να θέσει σε ψηφοφορία τη δική της πρόταση.
Παρ’ όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί στην υπόλοιπη συζήτηση που έκαναν έθεσαν αρκετά ζητήματα και προβληματισμούς. Κατ΄ αρχάς εκφράστηκε ικανοποίηση για την στάση της ΟΛΜΕ και τις περισσότερες παρατάξεις της που ξεπέρασαν τις κομματικές γραμμές και τάχθηκαν υπέρ της απεργίας. Ωστόσο αρκετοί μετά τις τοποθετήσεις των μελών της ΔΑΚΕ έκαναν ειρωνικά λόγο για «πασιονάριους»… Ενδιαφέρον ακόμη είχε ότι τέθηκαν και προβληματισμοί γενικότερα για τις αλλαγές που έρχονται στα σχολεία και τις επιπτώσεις των περικοπών στα σχολεία. Σε αυτό το πλαίσιο για παράδειγμα ειπώθηκε ότι οδηγούμαστε σε αυταρχικό σχολείο. Επίσης οι περισσότεροι στη συνέλευση πίσω από την επιστράτευση της κυβέρνησης είδαν την πρόθεσή της από εδώ και στο εξής όποιος απεργεί να επιστρατεύεται. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ακούστηκαν και φωνές αυτοκριτικής που έκαναν αναφορά στις ευθύνες του εκπαιδευτικού κόσμου για την εικόνα που είχε μέρος της κοινωνίας για τους εκπαιδευτικούς.
Καραμητσόπουλος: η επιστράτευση έχει για την κυβέρνηση αντίθετα αποτελέσματα
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γ. Καραμητσόπουλος εξήγησε τους λόγους που οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν:» Η αύξηση του ωραρίου και υποχρεωτικές μεταθέσεις έχουν φέρει τους εκπαιδευτικούς σε απόγνωση, γιατί 10χιλιάδες αναπληρωτές απολύονται οριστικά και αμετάκλητα, ενώ αλλοι 5 με 10χιλιάδες (θα εξαρτηθεί από τις συγχωνεύσεις που θα γίνουν) θα κρίθουν ολικά υπεράριθμοι και θα μετακινηθούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αφού θα κληθούν να συντηρήσουν ένα δεύτερο σπίτι».

Αναφορικά με την επιστράτευση από την κυβέρνηση ο Γ. Καραμητσόπουλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η απεργία αυτή γίνεται από το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και όχι από κάποιους συνδικαλιστές, όπως έχουν αφήσει να περάσει στα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση προσπάθησε με την επιστράτευση να φοβήσει τους εκπαιδευτικούς ώστε να μην υπάρχει συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις. Όμως αυτό δεν έγινε και πρέπει αύριο στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ να υπάρξει ομόφωνη απόφαση για την απεργία». Και πρόσθεσε «η επιστράτευση έχει για την κυβέρνηση αντίθετα αποτελέσματα. Πριν λίγες μέρες μεγάλο μέρος της κοινωνίας ήταν κατά των εκπαιδευτικών, τώρα υπάρχει ένα κύμα υποστήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών. Είναι μια πρώτη κατάκτηση το να μην στρέφεται το ένα μέρος της κοινωνίας έναντι του άλλου».

Τέλος ζητήσαμε από το κ. Καραμητσόπουλο ένα σχόλιο για την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι σε μια τόσο ξεκάθαρη αντισυνταγματική επιστράτευση. «Ακόμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα αριστερά κόμματα, δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του αγώνα των εκπαιδευτικών» είπε και πρόσθεσε με νόημα «περισσότερο μας υποστήριξαν τώρα που έγινε η επιστράτευση. Περίμενα να πρόβαλαν στις αποφάσεις τους ποιο είναι το σωστό και όχι να αντιμετωπίσουν το θέμα ψηφοθηρικά και ανάλογα με το πολιτικό κόστος τους στην κοινωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ