Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Τα χαλκούνια στο Αγρίνιο τη Μ. Παρασκευή 2013

Το παρόν έδωσαν και φέτος οι Χαλκουνάδες στο Αγρίνιο. Τα χαλκούνια ένα έθιμο το οποίο έρχεται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας αναβίωσε και φέτος στην Πλατεία Δημάδη. Φαντασμαγορικό το θέαμα που πρόσφεραν οι χαλκουνάδες στον κόσμο που το παρακολούθησε. 
Ένας από τους χαλκουνάδες ο Κ. Γιωτόπουλος μιλώντας στο.......AgrinioNet.grαναφέρει μεταξύ άλλων είπε ότι πρόκειται για ένα πατροπαράδοτο έθιμο το οποίο προσπαθούν να διατηρήσουν. «Θα συνεχίσουμε με τη νεολαία μας γιατί το Αγρίνιο το μόνο που έχει να επιδείξει είναι τα χαλκούνια. Αισθανόμαστε τα χαλκούνια δικά μας, γιατί κυλάει μπαρούτι στις φλέβες μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ