Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ακροδεξιά διολίσθηση της ΝΔ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Όταν αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «πέμπτη φάλαγγα» και τους βουλευτές του «κουκουλοφόρους», οι αριστεροί και δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους γιατί το παρακράτος της Δεξιάς θα αναλάβει δράση... 
Βαρύτατες πολιτικές συνέπειες ενδέχεται να έχει η ακροδεξιάς και εμφυλιοπολεμικής ιδεολογίας και γλώσσας ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν το κυβερνών κόμμα του 30% αποκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του 27%… «πέμπτη φάλαγγα» και «κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» που «εξοπλίζονται με μολότοφ για να κάψουν μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών (!)», το δημοκρατικό πολίτευμα δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά.

Όταν η ΝΔ αποκαλεί τους βουλευτές (!) του ΣΥΡΙΖΑ «δωσίλογους κουκουλοφόρους της Κατοχής», η πείρα του λαού υποδεικνύει στους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους γιατί το .....
κυβερνητικό παρακράτος της Δεξιάς θα αναλάβει δράση στο πλαίσιο αποσταθεροποιητικών σχεδίων της νέας εποχής.
Υπουργικά κοστούμια αρέσκονται να προβάρουν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά θα κάνουν να αναβάλουν αυτή τη δραστηριότητα για αργότερα, αφού κερδίσουν τις εκλογές. Αν δεν συνειδητοποίησαν ότι η ανακοίνωση της ΝΔ υποδηλώνει την άρνηση της Δεξιάς να παραδώσει ομαλά την εξουσία, είναι βαθιά νυχτωμένοι στην Κουμουνδούρου. Δεν είναι μόνο παιχνίδι αντιπερισπασμού αυτό που έκανε η ΝΔ. Φυσικά και επιθυμεί να περισπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τη νέα εξουθενωτική φορολογική επιβάρυνσή του. Βεβαίως και επιδιώκει να προσελκύσει εκ νέου στη βάση εμφυλιοπολεμικών διχαστικών γραμμών εκατοντάδες χιλιάδες δεξιούς ψηφοφόρους που την έχουν εγκαταλείψει εξαιτίας της εξοντωτικής για τον πληθυσμό μνημονιακής πολιτικής που ασκεί. Είναι ηλίου φαεινότερον πως ο πρωθυπουργός αγωνίζεται να πείσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ότι εμφορείται από ιδεολογία συναφή προς τη δική τους. Πλανάται πλάνην οικτράν όμως όποιος νομίζει ότι μόνο σε αυτά απέβλεπε η ΝΔ με την ανακοίνωσή της.
Η εξάρτηση του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ σε υπαρξιακό βαθμό, αποθρασύνει πολιτικά τη Δεξιά. Σωστά θεωρεί το ΠΑΣΟΚ «αγκιστρωμένο ψάρι που δεν χρειάζεται δόλωμα», αφού όντως αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά και γίνουν εκλογές, το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό ψήφων και θα βγει από… έβδομο έως τέταρτο στην καλύτερη περίπτωση! Έχοντας μάλιστα για την ώρα και τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ως «αριστερούτσικο» άλλοθι, η ΝΔ αισθάνεται πολιτικά καλυμμένη για κάθε είδους κινήσεις εκτός πλαισίου.
Η σκλήρυνση της ΝΔ συνοδεύει την όλο και πιο αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης που διαρκώς κλιμακώνεται θίγοντας ολοένα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ομάδες. Μέχρι πού θα φτάσει αυτό το φορομπηχτικό αμόκ; Όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν την Εφορία, αλλά είναι δυνατόν το επίσημο κράτος να λέει με το νέο νομοσχέδιο στον κάθε ελεύθερο επαγγελματία που δηλώνει π.χ. ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, ούτε 420 ευρώ τον μήνα, ότι η κυβέρνηση θα του παίρνει ως φόρο… 1.950 (!) ευρώ – δηλαδή το δηλωθέν εισόδημα… πέντε μηνών; Μα αυτό σημαίνει πως όποιος επαγγελματίας δεν κλέβει την Εφορία θα πρέπει να πεθάνει από την πείνα! Έτσι θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή;

Η ανεργία καλπάζει ασταμάτητα, βυθίζοντας ολοένα και βαθύτερα στην απελπισία τους Έλληνες. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο έφτασε στο 26%, ξεπερνώντας έτσι και την Ισπανία και οδηγώντας την Ελλάδα σε μια θλιβερή και ανεπιθύμητη πανευρωπαϊκή πρωτιά. Στα 1.295.203 άτομα ανήλθε ο αριθμός των ανέργων – 356.495 άνθρωποι περισσότεροι από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Δραματική η κατάσταση. Οι απασχολούμενοι έχουν πέσει στα 3.695.053 άτομα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, αυτοί δηλαδή που ούτε εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία (παιδιά, νοικοκυρές, γέροι, φοιτητές, συνταξιούχοι κ.λπ.) ανήλθε στα 3.373.692 άτομα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καταντήσαμε στο σημείο όπου 3,7 εκατ. εργαζόμενοι πρέπει να ζήσουν 4,7 εκατ. άτομα που είτε είναι άνεργοι είτε ανήκουν στον μη ενεργό πληθυσμό. Πόσο μπορεί να διαρκέσει μια τέτοια κατάσταση χωρίς να φέρει μαζική δυστυχία;
Η οργή της κοινωνίας συγκρατείται δύσκολα σε τέτοιες συνθήκες, αν εκραγεί. Η εκτόνωση μιας κοινωνικής έκρηξης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να επιτευχθεί με απλή προκήρυξη εκλογών – εξ ου και η διολίσθηση της ΝΔ προς την πολιτική προετοιμασία και άλλων ατραπών, αν χρειαστούν.

http://tolimeri.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ