Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΡΕΛΗ* ΣΤΗ ΠΑΝ. ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

ΑΘΗΝΑ, ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΜ 30/11/12 - 02/12/12
Κατ’ αρχας προέρχομαι από τους Οικολόγους Πράσινους. Πίστευα και πιστεύω στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, πάντα αγκαλιά με την ριζοσπαστική αριστερά.
Στις δεύτερες εκλογές διαχώρισα την θέση μου και με δήλωσή μου συντάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Έχω λοιπόν και εγώ κάποιο μικρο δικαίωμα να πω την άποψή μου.
Το μεγάλο ποσοστό των τελευταίων εκλογών, απόρροια της οικονομικής κρίσης και των λαμογιών του μαζί τα φάγαμε, αυτού του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών κάνουν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα. Οι....
 εγγραφές είναι πολλές και πολλά αλλοιώνουν όπως και πολλά θα κριθούν από την επομένη της συνδιάσκεψης.

Η κοινωνία εμπιστεύεται τον Συριζα και τον σύντροφο Τσίπρα. Το δείχνουν οι μαζικές και αθρόες γενικές συνελεύσεις, ζητώντας την κατοχύρωση της δημοκρατίας. Και δίνοντας της ένα χώρο έκφρασης για να βάλει και αυτή ένα λιθαράκι σε όλο αυτό το εγχείρημα που επιχειρείται.

Δεν θέλει να παραμείνει αμέτοχη στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα , στην επικίνδυνη συμμορία που εξαπατώντας την, έκλεψε την ψήφο του, βάζοντας την χώρα στο οικονομικό Νταχάου των Τροκανιών και Δ.Ν.Τ. Η "δική" μας τροϊκανή κυβέρνηση συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει εξυπηρετώντας τραπεζικά συστήματα.
Θεωρώ ότι είναι σωστός ο προσανατολισμός του Συριζα να μπορέσει να κερδίσει ένα μεγάλο κομμάτι από την κοινωνική βάση του Πασοκ κυρίως , άλλα και από τη Νεα Δημοκρατία . Η οποία κοινωνική βάση είναι δυσαρεστημένη από την διακυβέρνηση των δεκαετιών που πέρασαν από την μεταπολίτευση και μετά.

Πως όμως πρέπει να γίνει αυτό;

Από την συγκρότηση μιας μαζικής, αποτελεσματικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Μάνο έτσι θα μπορέσει να γίνει η αναγκαία ανατροπή του κοινωνικού συσχετισμού, αγκαλιάζοντας και εκφράζοντας πολιτικά τα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και χωρίς υποχωρήσεις, λέγοντας ξεκάθαρα ότι η λύση θα περάσει μέσα από την ριζοσπαστική αριστερά με προοπτική τον σοσιαλισμό.

Το δίλημμα ανάμεσα σε μια αριστερή πολιτική και σε μια πολιτική υποχωρήσεων είναι πέρα για πέρα άτοπο. Και αυτό γιατί το παιχνίδι θα είναι χαμένο για τον Συριζα. Το ξέρουν καλύτερα το Πασοκ και η Νεα Δημοκρατία.

Σας θυμίζω ότι ο Συριζα είναι η συμμαχία. Η προσπάθεια δηλαδή να ενωθεί η πολυδιασπασμένη Αριστερά που για πολλά χρόνια ήταν ο ένας απέναντι από τον άλλο. Μαοϊκοί, Τροτσικιστές, πρώην στελέχη του ΚΚΕ, παλιά μέλη του ΚΚΕ εσωτερικού.

Ναι μπορώ να πω ότι είναι δύσκολη η συγκυρία ενός πολιτικού προσανατολισμού και μιας πολιτικής γραμμής . Πρέπει όμως να παραμείνουμε στις θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως αυτές εκφράστηκαν στην προεκλογική περίοδο

Α) ακύρωση μνημονίου
Β) όχι στην γραμμή των Βρυξελλών για σκληρά μέτρα λιτότητας
Γ) κοινωνικοποίηση των τραπεζών
Η γνωστή ρήση του Μάο {άφησε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν } είναι πάντα επίκαιρη .
Δεν ανήκω σε καμία συνιστώσα και θα είμαι υποψήφιος.
*Ο Κώστας Καπρέλης εκπροσωπούσε την οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΜ Τριχωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ