Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Οι καπνοπαραγωγοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και οι ΕΑΣ κάνουν μπίζνες!!!!

Η "σύγχρονη" φτώχεια που έφτασε και στα χωριά της Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανάγκασε τους αγρότες να γυρίσουν στην γνωστή γι' αυτούς καλλιέργεια του καπνού. Πρωτοβουλία "ασύντακτη" και χωρίς κάποια βοήθεια ή κάλυψη από κανένα θεσμικό φορέα. Η πολιτεία και οι φορείς των αγροτών τους παραδίδουν βορά στους εμπόρους και στους διωκτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους που υπηρετούν, δυστυχώς, τα μονοπώλια του καπνού! 
Οι τοπικές ΕΑΣ Αγρινίου, Ξηρομέρου κ.λ.π. που είναι στα χέρια ανθρώπων που την έχουν δει φωτοβολταϊκά και επιδοτήσεις, εκποιώντας μάλιστα τις σοβαρές υποδομές τους αντί να οργανώσουν τη νέα αγροτική παραγωγή του καπνού στην Αιτωλ/νία (καπνικά συμβόλαια, νέες αγορές, τυποποίηση και εμπορία κ.α.) αδιαφορούν βάζοντας έτσι πλάτη στην ιδιωτική ζούγκλα που επικρατεί στο προϊόν αυτό, σε βάρος των ντόπιων αγροτών. Αποπροσανατολίζουν μάλιστα τους αγρότες κατά καιρούς με κάποιες καλλιέργειες χαμηλής παραγωγικότητας απόδοσης και δίχως προοπτική και μάλιστα ξένες προς την περιοχή, ενώ τον κυρίαρχο ρόλο αυτών των προϊόντων έχουν οι μεγάλες βιομηχανίες π.χ. ζύθου κ.λ.π. Ταυτόχρονα ορισμένοι από αυτούς που διαφεντεύουν (διακομματικά) για......
χρόνια το δήθεν... συνεταιριστικό κίνημα αναρριχώνται στις κρατικές συνομοσπονδίες για την ολοκλήρωση της "κοινωνικής" τους προσφοράς με την ευγενική χορηγία των διαφόρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό.        
Διαβάζουμε λοιπόν από την εφημερίδα "ΣΥΝΕΙΔΗΔΗ" ένα σοβαρό ρεπορτάζ για το τι τραβάνε οι ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ απο τις διωκτικές αρχές και παραθέτουμε αποσπάσματά του, που αφήνει έκθετους πολλούς και για πολλά που δεν έχουν πράξει χρόνια τώρα για τους αγρότες και τον τόπο μας.
  "Εκτός απ’ τα συσκευασμένα τσιγάρα, εσχάτως ανθεί και το λαθρεμπόριο καπνού, που επίσης κοστίζει εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο δημόσιο, αφού δεν καταβάλλεται ο ειδικός φόρος. 
Πρόσφατο παράδειγμα το φορτηγό με τους δέκα τόνους καπνού που το ΣΟΔΕ εντόπισε προ ημερών, ερχόμενο από Βουλγαρία και με κατεύθυνση παραλήπτρια εταιρεία της Φθιώτιδας. Και αυτή η περίπτωση, όμως, αναφέρεται σε οργανωμένες καταστάσεις, οι οποίες και σαφώς θα πρέπει να παταχθούν και να εκλείψουν. Το πρόβλημα ξεκινά απ’ τη στιγμή που το ΣΔΟΕ βάζει στο στόχαστρό του μεμονωμένους, φτωχούς καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι εμπορεύονται μικρές ποσότητες χύμα καπνού, παρανόμως βέβαια, αλλά επειδή το κράτος δεν τους επιτρέπει νόμιμα να ασκήσουν τη δραστηριότητα… Η «Συνείδηση» εντόπισε έναν τέτοιον παραγωγό, ο οποίος και μας εξήγησε ότι προσπάθησε να εκδώσει άδεια για να πουλά νόμιμα το προϊόν και να φορολογείται, «σκόνταψε» όμως στη γνωστή γραφειοκρατία και τις παράλογες απαιτήσεις του υδροκέφαλου κράτους, το οποίο και θέλησε να τον χρίσει… βιομήχανο (!!!) ζητώντας του ποσά, που για τα δικά του δεδομένα είναι αμύθητα και αστρονομικά: 
«Είμαι 35 χρονών, άνεργος και με δύο παιδιά. Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και ξέροντας ότι ο χύμα καπνός, αν είναι καλός, έχει μεγάλη ζήτηση, σκέφτηκα να προσπαθήσω. Ξέρω ότι είμαι παράνομος, αλλά τι να κάνω; Να γίνω κλέφτης; Ας μου δώσει το κράτος άδεια και ας με φορολογήσει. Μακάρι να το κάνει, να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.
Οι κύριοι αυτοί όμως που βγάζουν τους νόμους, δεν ενδιαφέρονται για το τι θα κάνουμε εμείς και πώς θα ζήσουμε, τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών προστατεύουν και γι’ αυτό μας κυνηγάνε»".
Πληροφορίες από ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ" 
Υ.Σ. Το ΣΔΟΕ δεν έχει το δικαίωμα να ελέγξει την παραγωγή του αγροτικού προϊόντος, πόσο δε μάλιστα όταν αυτή μπορεί να δηλωθεί για προσωπική ωφέλεια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ