Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Την περασμένη Τετάρτη 30/3/2011 ημέρα απεργίας των εκπαιδευτικών ο καθηγητής κ. Νταλαπέρας παρέδωσε μάθημα τρομοκρατίας στους μαθητές του 5ου Γυμνασίου! 
 Την ώρα που οι μαθητές συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που καλούσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ο καθηγητής απειλούσε τους μαθητές λέγοντας πως θα μοιράσει αποβολές σε όποιον πάει στο συλλαλητήριο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος καθηγητής παρουσιάζει τέτοια συμπεριφορά και στο παρελθόν έχει εξαπολύσει επίθεση σε αγωνιστές μαθητές αλλά και καθηγητές ξανά σε ημέρα απεργίας.
     Αυτή η στάση στόχο έχει να φέρει τους μαθητές απέναντι στους εργαζόμενους και τους φοιτητές που αγωνίζονται,  στους απολυμένους,  στους συμβασιούχους που ζουν με μισούς μισθούς, μισή ασφάλιση και την πόρτα της απόλυσης ανοιχτή, στους αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις............... υποχρεώσεις, στους γονείς μας. Γι  αυτό και σε κάθε αγωνιστική απόφαση του σχολείου (κινητοποίηση, απεργία) παίρνουν και αντίστοιχα μέτρα.
Πολλά έχουμε ακούσει ότι οι μαθητές δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε απεργίες, δεν έχουν γνώμη, είναι μικροί, ακόμα και όταν κατεβαίνουν  σε κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μόνοι τους, χωρίς τους φοιτητές, χωρίς τους εργαζόμενους γονείς τους. Ακόμα και το πιο τραγικό  να τρομοκρατούν με απουσίες, χάσιμο εκδρομών, αποβολές σε όποιον μαθητή δεν τους ακούει. Αυτό που τους ενοχλεί είναι το οργανωμένο ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, την κοινή δράση μαθητών-φοιτητών-εργαζόμενων. Οποιοσδήποτε άλλος παρεμβαίνει μέσα στα σχολεία είτε είναι επιχειρηματίας είτε τσιράκια της κυβέρνησης (δημοτικοί σύμβουλοι, υπουργοί), είναι καλοδεχούμενοι, τους υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες. Παίρνουν όλα τα μέτρα να φρενάρουν κάθε αγωνιστική διάθεση, να  κάνουν μαθήματα απεργοσπασίας και υποταγής.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ – ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ – ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!
Δεν υπερασπιζόμαστε τη σημερινή άθλια κατάσταση των σχολείων μας! Παλεύουμε μαζί με τους γονείς μας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη! Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική ΕΕ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που μας κλείνει το δρόμο στη μόρφωση και τη ζωή! Ξέρουμε πως η επίθεση που δεχόμαστε στο σχολείο και στο σπίτι, η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα τα δικά μας και των γονιών μας είναι κοινή!
(Από Ν.Ε. ΚΚΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ