Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Αναρτώνται από σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου,  οι πρώτοι δασικοί χάρτες για τις περιοχές του Μαραθώνα, της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου,  συμμετείχαν η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Θάνος Μωραΐτης, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών, Γιώργος Αμοργιανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, ο Διευθυντής Δασών Ανατολικής Αττικής, Τάσος Καζάσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απόστολος Αρβανίτης και ο Διευθυντής Δασικών Χαρτών και Φυσικού Περιβάλλοντος της Κτηματολόγιο ΑΕ, Μόσχος Βογιατζής. 
Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη,  είναι η πρώτη φορά που αναρτώνται δασικοί χάρτες, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι είναι δάσος και να ξέρουν που μπορούν να χτίσουν χωρίς προβλήματα.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο αρμόδιος Υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης είπε χαρακτηριστικά ότι «..δεν πιστεύω ότι θα υπήρχαν πολλοί που να στοιχημάτιζαν πριν ένα χρόνο ότι θα ερχόταν η σημερινή μέρα. Η μέρα που η ελληνική πολιτεία θα τραβήξει την κουρτίνα της ένοχης ανοχής, θα αποκαλύψει χρόνιες παθογένειες και θα αναδείξει ως πραγματικό πρόβλημα αυτό που δεκαετίες τώρα η ίδια η Πολιτεία συγκάλυπτε. Η σημερινή μέρα όμως ήρθε και αναρτούμε τους πρώτους δασικούς χάρτες στην ιστορία της χώρας».
Ο Υφυπουργός έκανε λόγο για «το ξεκίνημα υλοποίησης του πιο σημαντικού, του μεγαλύτερου από τα μεγάλα έργα της δασικής πολιτικής. Ένα έργο το οποίο το ελληνικό κράτος άργησε 180 χρόνια γιατί ήθελε να το αργήσει. Γιατί δεν έβαλε ποτέ τέλος σε αυτό το οποίο πολύ χαρακτηριστικά έχει επικρατήσει στην Ελληνική κοινωνία ως «όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται». Η σημερινή Κυβέρνηση όμως τολμά. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με πολύ λιγότερα μέσα απ’ ότι στο παρελθόν, αποδεικνύουμε ότι η υλοποίηση του έργου των δασικών χαρτών είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα θέμα Πολιτικής επιλογής. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, δεν θα υπολογίσουμε πολιτικό κόστος. Αποτελεί αναγκαιότητα για τη χώρα, για το περιβάλλον, για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας, για τη διασφάλιση του Έλληνα πολίτη».
Ο κ. Μωραΐτης επισήμανε ακόμη ότι «σήμερα δεν πανηγυρίζουμε ότι με τους δασικούς χάρτες λύσαμε τα προβλήματα των δασών. Μπορούμε να ισχυριζόμαστε όμως ότι τα προβλήματα αυτά έρχονται στο φως».
Τέλος τόνισε ότι πως το ξεκίνημα από την Αττική, δεν είναι καθόλου τυχαίο: «Ξεκινάμε από τα δύσκολα. Από εκεί που μπροστά στα μάτια όλων –και το τονίζω όλων - κατέρρευσε κάθε έννοια νομιμότητας και αξιοπρέπειας της Πολιτείας. Από εκεί που βρίσκονται τα πιο ισχυρά συμφέροντα γύρω από τις δασικές εκτάσεις, αλλά και οι πιο εκτεταμένες καταπατήσεις δημόσιας περιουσίας. Εμείς στην πράξη δείχνουμε ότι θέλουμε να αλλάξει κάτι σε αυτό το διαχρονικό καθεστώς της ένοχης ανοχής, σε αυτή την ατελείωτη συναλλαγή πολιτείας και πολιτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ