Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η επανάσταση που γιορτάστηκε με ξεσηκωμό!

Αν κάτι ήταν χαρακτηριστικό στη χθεσινή γιορτή της 25ης Μάρτη είναι ότι η επανάσταση του Ελληνικού λαού το 1821 γιορτάστηκε με το ξεσηκωμό μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων. Σχεδόν δεν υπήρξε παρέλαση σε δήμους που να μη μετατράπηκε σε διαδήλωση! Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αρχιπροβοκατόρων της τύπου Πάγκαλου, Πεταλωτή και Διαμαντοπούλου που μοίραζαν προκαταβολικά ευθύνες για τα επεισόδια που θα γινόντουσαν χθες δεν πέρασε.
Και όχι μόνο δε πέρασε αλλά η συμφωνία του λαού, του κόσμου που παρακολουθούσε τις παρελάσεις, ήταν σχεδόν καθολική. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για τη "διακοπή" της παρέλασης. Πολλοί, μα πάρα πολλοί ήταν αυτοί που όχι μόνο χειροκρότησαν αλλά και φώναζαν συνθήματα κατά των συγχωνεύσεων, κατά του ΔΝΤ και τη ΕΕ, κατά της πολιτικής της υποτελούς κυβέρνησης και αρκετοί αυτοί που μπήκαν στις πορείες. Η χθεσινή μέρα ήταν άλλο ένα δείγμα για τις διεργασίες που γίνονται στο λαό. Ένα εργαζόμενο λαό.............
που του παίρνουν τα πάντα. Από το μισθό και την καθημερινότητα μέχρι το μέλλον των παιδιών του, και απ' ότι φαίνεται δεν θα το ανεχθεί για πολλή ακόμα.
Τα ΜΜΕ κατάπιαν τη γλώσσα τους γιατί δεν υπήρχαν ...ιπτάμενα γιαούρτια αλλά λαός που διαμαρτύρονταν δείχνοντας επεισόδια τραβηγμένα από τα μαλλιά κυριολεκτικά! Όπως στο Περιστέρι που έδειξαν την ομάδα που απαιτούσε την ...απομάκρυνση της Νταλάρα αλλά όχι τη μεγάλη πορεία εκατοντάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών που καταχειροκροτήθηκαν από το κόσμο. Ή μιλούσαν για "αποδοκιμασίες" στο Σύνταγμα κρύβοντας τα περισσότερα κανάλια ότι επρόκειτο για τα τσιράκια του συστήματος Χρυσαυγίτες οι οποίοι είχαν και τη συμπαράσταση της αστυνομίας στο κυνήγι μεταναστών.
Η αντίσταση του λαού μας έχει δρόμο ακόμη να διανύσει αλλά από ότι φαίνεται έχει ήδη μπει "στον καλό το δρόμο"!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ