Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Χωρίς συμμετοχή η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο!

Σήμερα απεργούσαν οι εκπαιδευτικοί ΟΛΜΕ - ΔΟΕ καθώς και οι Νοσηλευτικοί. Η Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν μικρή και πρέπει να βάλει σε σκέψεις τις κομματικές παρατάξεις πλέον.
Οι εργαζόμενοι παρά τις όποιες ατομικές τους ευθύνες δεν έχουν πειστεί, όπως φάνηκε για μια ακόμα φορά ότι αυτό το συνδικαλιστικό υπόδειγμα θα τους βγάλει απο την κοινωνική, οικονομική και εργασιακή στενωπό του μνημονίου και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Αρνητική εντύπωση έκανε και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν εκπαιδευτικοί από τα προτεινόμενα για κατάργηση σχολεία παρά του ότι η απεργία είχε ως κεντρικό θέμα τις καταργήσεις σχολείων. Παράπονα ακούγονται όμως από ορισμένα σχολεία, για την απουσία της ΕΛΜΕ ενώ το σχολείο τους μαζί με την τοπική κοινωνία αγωνίζονται να μην περάσει η πρόταση για κατάργηση. Οι δάσκαλοι, όπως φαίνεται ζουν στην «Νιρβάνα» της μη κατάργησης σχολείων ενώ οι υποβιβασμοί σχολικών μονάδων που θα τις βρουν μπροστά τους δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν και είναι παντελώς απών παρά την έντονη δραστηριότητα του Προέδρου τους! 
Ακούστηκε από συνδικαλιστή της εκπαίδευσης ότι γι’ αυτά που έρχονται στο δημόσιο σχολείο κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί για αυτό που έρχεται του χρόνου και ότι το κρυφτούλι ορισμένων πίσω από τον κυβερνητισμό και τον στείρο κομματισμό αργά ή γρήγορα θα σταματήσει γιατί οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της υπουργού παιδείας είναι αδίστακτες και έχουν σαφείς στοχεύσεις. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνουν ως εργαζόμενοι τι να κάνουμε «ας πάει και το παλιάμπελο» που λέει και ο σοφός λαός μας!  
Απών επίσης από την απεργιακή κινητοποίηση ήταν και οι «ταξικές» δυνάμεις, παρόλα που επέμεναν για αυτήν την «άστοχη» απεργία των εκπαιδευτικών και παρά του ότι καταγγέλλουν όλους τους άλλους χωρίς οι ίδιοι να κάνουν ποτέ αυτοκριτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ