Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΘΕΡΜΟΥ: ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"

Θέρμο 9 Δεκεμβρίου 2022
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000.
000 ΕΥΡΩ - ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΧΩΡΟ ΕΓΚΛΕΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ

Υπό το πρίσμα των δεδομένων που προέκυψαν κατά την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε στην Βουλή των Ελλήνων - μετά από ερώτηση που υπέβαλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γεωργαντά ο βουλευτής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, σχετικά με τα Σφαγεία Θέρμου - με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 Δεκεμβρίου 2022 το χρονίζον θέμα των Δημοτικών Σφαγείων.

Παρά τις πολύ ενδιαφέρουσες υποδείξεις και τη διάθεση ΑΠΟ ΤΟΝ  ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ στην Βουλή, η διοίκηση του Δήμου δεν  έφερε - ως όφειλε - το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κι ήταν για μία ακόμα φορά η αντιπολίτευση εκείνη που ήρθε και τάραξε την απραξία της εν μακαριότητι πορευομένης διοίκησης του Δήμου.

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, φάνηκε περίτρανα για μία ακόμα φορά, πως η ανήμπορη και δέσμια εμμονών σημερινή διοίκηση, δεν θέλει, αλλά κι αρνείται να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις, αρνείται να συμπράξει, να συνεργαστεί, αρνείται να ακούσει την τοπική κοινωνία, που θέλει να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες υποδομές της, μεταξύ των οποίων τα Σφαγεία Θέρμου, που κατέχουν εξέχουσα θέση ανάμεσα σ΄ αυτές, καθότι  θα υπάρξουν  τουλάχιστον 10 θέσεις  εργασίας  και πάνω από 500.000 ευρώ στην τοπική αγορά, όπως αναλύθηκε στη συζήτηση μόνο απ΄ αυτή  τη δράση.  Στοιχεία που έπρεπε να έχουν αυτοί που διοικούν.

Στα 9 χρόνια που άσκησε διοίκηση η σημερινή πλειοψηφία, δεν έκανε καμία ενέργεια για να ξεπεραστούν τα όποια κωλύματα. Δεν έχει σχηματίσει ούτε φάκελο για τις αρμόδιες υπηρεσίες  με θέμα τα Σφαγεία.

Είχαν πεί και παρέσυραν  τους δημοτικούς συμβούλους όταν έλυσαν τη σύμβαση αζημίως με την εταιρεία που είχε αναλάβει την επένδυση αξιοποιησής τους  κάποιος αντιδήμαρχος θα ερχόταν σε επαφή με κτηνοτρόφους, για να αναλάβουν αυτοί την άδεια λειτουργίας των Σφαγείων. Κανένας φάκελος δεν σχηματίστηκε το παραδέχτηκαν δημόσια. Λόγια μόνο, κι αέρας κοπανιστός.

Ποιόν εμπαίζουν τόσα χρόνια; Τους κτηνοτρόφους; Τους Κρεοπώλες; Τους Δημότες; Μάλλον όλους μαζί.

Έχουμε μία διοίκηση που πελαγοδρομεί. Γράφει στο υπό σύνταξη Επιχειρησιακό Πρόγραμμα πως στον Δήμο υπάρχουν 42.500 γιδοπρόβατα. Ένας τέτοιος όμως αριθμός αιγοπροβάτων, υπόσχεται την αποτελεσματική λειτουργία των Σφαγείων, αφού τα αιγοπρόβατα αυτά εγγυώνται την σε ετήσια βάση σφαγή πολύ περισσοτέρων αμνοεριφίων. Έχουμε έτσι το πρωτάκουστο, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να εγγυάται την επιτυχή και αποτελεσματική λειτουργία των Σφαγείων και η  διοίκηση του Δήμου να παρακάμπτει και να αγνοεί το δικό της Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που είναι ο οδηγός κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Η αντιπολίτευση πρότεινε να αρχίσει άμεσα η σύνταξη του φακέλου της άδειας λειτουργίας των Σφαγείων, να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες συζητήσεων και επαφών με όλες τις Υπηρεσίες που εμπλέκονται στις αναγκαίες αδειοδοτήσεις κι αν υπάρξουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, να ζητηθεί η πολιτική αρωγή.

Η διοίκηση του Δήμου, προσπάθησε  άλλη μια φορά να αποδράσει από τη ανημπόρια της, ψηφίζοντας  για νομοθετική ρύθμιση και αφήνοντας ακόμα κι αυτό να το λύσει η αντιπολίτευση, καθότι αρνήθηκε τη διαπαραταξιακή διεκδίκηση αν υπάρξει πρόβλημα παρόλο που μια τέτοια πρακτική σε άλλο θέμα έδωσε λύση. Έχουμε μία δημοτική αρχή που αναλίσκεται σε φιέστες και σε προσπάθειες εγκλωβισμού των ψηφοφόρων.

 Δυστυχώς η οχτάχρονη και πλέον πορεία της πλειοψηφίας σημαδεύει ανεξίτηλα τον τόπο.

Τα μαγαζιά που το ένα μετά το άλλο κλείνουν στο κέντρο του Θέρμου,  είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.

Καιρός είναι να υπάρξει μια φιλοπρόοδη, δημοκρατική και αυτοδιοικητική διοίκηση  στο Δήμο μας, για να περισώσει ότι μπορεί.

Από το Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ