Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΤΡΑ: Συντονισμός Φοιτητικών Συλλόγων Βιολογικού Αρχιτεκτονικής - Πέμπτη 4/2.

Σήμερα Πέμπτη 4/2 πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια φορά πορεία φοιτητικών συλλόγων μαζί με σωματεία εκπαιδευτικών (ΣΙΕΛ Αχαΐας) στο κέντρο της Πάτρας στις 1μμ, όπως και σε μια σειρά από πόλεις σε όλη την Ελλάδα...(Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Φλώρινα, Βόλος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Κομοτηνή, Τρίκαλα, Ρέθυμνο). 
Οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμάκωσαν τον αγώνα τους απέναντι στο νομοσχέδιο και την κυβερνητική πολιτική για την παιδεία και μετά την κατάληψη της Πρυτανείας την Τετάρτη 2/3. Κατεβήκαμε στο δρόμο και καταφέραμε να προχωρήσουμε σε πορεία, παρά τις χυδαίες εξαγγελίες της κυβέρνησης που στοχοποιούν και απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, σύμφωνα και με το τελευταίο ΦΕΚ, και παρά τον σχηματισμό δικογραφίας της ΕΛΑΣ για τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης βδομάδας.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η ίδια κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας δεν έχει ενισχύσει τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ, επιλέγει να «φέρει νύχτα» το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την παιδεία. Αυτό το νομοσχέδιο καταστρέφει ολοσχερώς το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Δίνει απλόχερα 30 εκ. στη συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας ενώ δεν προσλάβει καθηγητές, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και δεν έχει ενισχύσει τις υποδομές και τον εξοπλισμό του πανεπιστήμιου.
Το νέο νομοσχέδιο έρχεται να καταργήσει το δικαίωμα της νέας γενιάς, ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων, στη δημόσια, δωρεάν και ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Ποινικοποιεί την αντίσταση και τον αγώνα εντός του πανεπιστημίου. Παράλληλα κατακρεουργεί τα επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα δίνοντας ώθηση στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Όλα αυτά, την στιγμή που όλες οι σχολές στην χώρα είναι κλειστές, εκμεταλλευόμενη την συνθήκη της πανδημίας, και έχοντας πλάνες πως έχει ξεμπερδέψει με τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Το φοιτητικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια με τους αγώνες του εμπόδιζε νομοσχέδια και αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση. Θα το κάνει ξανά!
Σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων σε πανελλαδική κλίμακα απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εργαζομένους και γενικότερα σε όλο το λαό σε μαζική καταδίκη του νομοσχεδίου και της πολιτικής που τσακίζει τις ζωές και το μέλλον μας βάζοντας ταφόπλακα στο δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Στο βάρβαρο παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν απαντάμε δυναμικά και μαχητικά μέσα από τους αγώνες μας. Οξύνουμε τις δράσης μας δε πανελλαδική κλίμακα το επόμενο διάστημα. Μαζικοποιούμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις!

// ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

Απαιτούμε:

// ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

// ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ,ΜΜΕ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

// Δημοσιά και δωρεάν παιδεία για όλους/ες. Ασφαλές άνοιγμα σχολείων και σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Πρόγραμμα μαζικού δωρεάν εμβολιασμού μαθητών-φοιτητών-εκπαιδευτικών-προσωπικού.

// Να ανοίξει εδώ και τώρα κανονικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση- Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης! Έως 15 μαθητές στην τάξη, έως 50 φοιτητές ανά αμφιθέατρο, με δωρεάν παροχή των απαραίτητων μέτρων προστασίας, και διεξαγωγή τακτικών τεστ στους φοιτητές. Εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων και άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού! Όχι στο φιάσκο της τηλε-εξεταστικής!

//Όχι στο νέο τρόπο εισαγωγής που σπρώχνει στις αγκάλες των κολλεγιαρχών χιλιάδες νεολαίους. Ειδικά φέτος με το αίσχος της τηλεκπαίδευσης απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια!

//Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές μας. Δε θα πατήσετε το ποδάρι σας. Όχι στην αστυνομοκρατία και την τρομοκράτηση! Πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες! Κατοχύρωση και διεύρυνση του ασύλου!

//Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές, όχι στα νέα πειθαρχικά πλαίσια, όχι στις κάρτες εισόδου και την ελεγχόμενη είσοδο!

//Όχι στο τσάκισμα επαγγελματικών-εργασιακών δικαιωμάτων και την ισοτίμηση των πτυχίων ΑΕΙ-κολεγίων. Επαγγελματικά δικαιώματα για όλους. Μόνιμη-σταθερή-αξιοπρεπή δουλειά για όλους

//Καμία σκέψη για στράτευση στα 18. Όχι σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Όχι στους νέους εξοπλισμούς

// Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ. Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, χρηματοδότηση, εξοπλισμός- Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους/ες-Μαζικά δωρεάν τεστ - Προγράμματα μαζικού δωρεάν εμβολιασμού.

// Καμία εφαρμογή των εξαγγελιών της κυβέρνησης. Άμεση απόσυρση του προϋπολογισμού. Να μην κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο. Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής σε παιδεία, εργασία.

ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ