Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Σταματούν και την Κοινωφελή Εργασία – Άμεσος κίνδυνος 36.000 απολύσεων!

Ο ΟΑΕΔ δεν θα εκδώσει πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το 2021.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ καταγγέλλει:
“36 χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας…δεν θα εργαστούν και δεν θα θεμελιώσουν επίδομα ανεργίας. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος ιδιωτικοποίησης πλήθους υπηρεσιών των δήμων προς ιδιωτικά... συμφέροντα χωρίς τη νέα κοινωφελή, καθώς θα απομακρυνθούν οι 36 χιλιάδες και πλέον εργαζόμενοι που στελεχώνουν το πράσινο, την καθαριότητα, την συντήρηση κοινοχρήστων χώρων στους Δήμους.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μείωσης των εισφορών στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της δήθεν αύξησης των 3 ευρώ”!
Η κυβέρνηση με εργαλείο την πανδημία οδηγεί χιλιάδες νέους ανθρώπους, εργαζόμενους, μικρομεσαίους και αγρότες, στην απόγνωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων, καθώς και για την ικανοποίηση των “δικών της παιδιών” σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νέος εκλογικός νόμος για τις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές.

Είναι η ώρα της ατομικής πολιτικής ευθύνης.

Για όλους μας, για κάθε ενεργό πολίτη.

Οι τωρινοί αιρετοί της αυτοδιοίκησης, όλοι όσοι σκέφτονται λεύτερα και λειτουργούν δημοκρατικά, πρέπει να ορθώσουν το ανάστημα τους, ατομικά και συλλογικά. Δεν πρέπει να μετατραπεί η αυτοδιοίκηση σε βραχίονα της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής.

Ειδικά για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, πρέπει τώρα να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ανανεώσει ή να εκδώσει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Διαφορετικά η κατάσταση στους δήμους, σύντομα θα καταστεί “αποπνικτική” και οι ίδιοι θα είναι συνυπεύθυνοι!

Κατσούλης Παναγιώτης

Εκπαιδευτικός – Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ