Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΜΕ: Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα - Συμμετοχή στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις 18/9

    Ο.Λ.Μ.Ε.                                                               
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                          
www.olme.gr                                                 
email: olme@otenet.gr                     Αθήνα, 17/09/19

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Έχουν περάσει έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το χτύπημα στους μετανάστες αλιεργάτες στο Πέραμα και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τη....
δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους, πολιτικούς εκπροσώπους, ομοφυλόφιλους/ες, καλλιτέχνες, θέατρα, μαθητές,  μετανάστες/τριες, και η δίκη της οργάνωσης της Χ.Α ακόμη συνεχίζεται. Στο διάστημα αυτό, οι αντιφασιστικοί αγώνες συνέβαλαν στο να μείνει η Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, αλλά θα πρέπει να υπάρξει επαγρύπνιση ώστε το  ρατσιστικό και νεοναζιστικό δηλητήριο να μη βρίσκει κανένα έρεισμα στη δημοκρατική ελληνική κοινωνία.
Ενώ  οι συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  εντείνουν τις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών, η συνεχιζόμενη λιτότητα, ο περιορισμός των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και η αντιπροσφυγική πολιτική που εφαρμόζουν οι χώρες της Ε.Ε. ευνοούν την ανάπτυξη του ρατσισμού και των φασιστικών ιδεών στην κοινωνία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η πάλη ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, το φασισμό είναι πρωταρχικό μας μέλημα και αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Αφορά στον αγώνα της υπεράσπισης και του σεβασμού των δικαιωμάτων των όλων, των ίσων, των διαφορετικών. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας, του ανθρωπισμού και της ελευθερίας.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, τιμώντας  τη μνήμη του Παύλου Φύσσα σας καλεί:
              Η 18η Σεπτέμβρη να καθιερωθεί ως ημέρα αντιφασιστικών εκπαιδευτικών δράσεων και συζητήσεων σε όλα τα σχολεία της χώρας.
              Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη να συμμετέχουμε μαζικά στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες στο Κερατσίνι.

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ