Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Tο «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων

Ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Λευτέρης Τηλιγάδας, Λεωνίδας Φραγκούλης και Γιάννης Γιαπράκης καθώς και ο επικεφαλής του Συνδυασμού Στέλιος Σ. Μερμίγκης, με... τον Πρόεδρο και τον Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων κ. Φώτη Περγαντή και κ. Γιάννη Σελιμά αντίστοιχα. 

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, ο κ. Περγαντής ενημέρωσε τα μέλη του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ για την δομή και την ζωτική σημασία ύπαρξης του «Φορέα», για τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν το πεδίο δράσης του, καθώς και τις μέριμνες που αναλαμβάνει σε θέματα ελέγχου και προστασίας των οικοσυστημάτων της αρμοδιότητάς του.Κατόπιν, ο κ. Σελιμάς, αναφέρθηκε με ενδελεχή και διαφωτιστικό τρόπο στις ευαίσθητες ισορροπίες των υδάτινων συστημάτων από την Τριχωνίδα έως και τις λιμνοθάλασσες του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου και υπογράμμισε το πώς αυτές οι ισορροπίες επηρεάζονται, συνήθως αρνητικά, από την ανθρώπινη δραστηριότητα και απερισκεψία. Τέλος τονίσθηκε, και από τους δύο, η έλλειψη προσωπικού του «Φορέα» σε σχέση με την τεράστια έκταση ευθύνης καθώς και οι δυσκολίες μετάβασης της τοπικής οικονομίας από την απλή οικονομική μεγέθυνση σε ένα πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης. 

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ, υποστήριξαν ότι ο «Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων» αποτελεί μια απαραίτητη δομή καίριας σημασίας, καθότι το αντικείμενο ενασχόλησής του βρίσκεται στον πυρήνα των σημερινών διεθνών προβληματισμών σε ότι αφορά ζητήματα αειφορίας και ουσιαστικής ανάπτυξης των κοινωνιών, χωρίς οι έννοιες αυτές να καθορίζονται μόνο από οικονομικές παραμέτρους. Επίσης, πρότειναν ένα πλατύτερο άνοιγμα του «Φορέα» στην τοπική κοινωνία, με τη διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων καθώς η συχνή πρόσβαση των πολιτών στις αξιολογότατες έντυπες εκδόσεις του, στο παραγόμενο επιστημονικό έργο και κυρίως στις προτάσεις του, θα αποτελούσε δεξαμενή γνώσης της Τόπου μας «εκ των έσω». 
Ακόμη, το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ επανέφερε την πρόταση που ήδη κατέθεσε στο ΤΕΕ και την Αρχαιολογική Εταιρεία Δ. Στερεάς Ελλάδας, για τη συμμετοχή του «Φορέα» σε έναν γενικότερο συντονισμό των φορέων του Δήμου μας για μια πιο δυναμική, ιεραρχημένη και συνολική διεκδίκηση των αιτημάτων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ