Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Η αβάσταχτη (ελαφρότητα) πολιτική ορθότητα της Meryl Streep - Η πολιτική διάσταση της νοσταλγίας

Οι χρυσές σφαίρες (Golden Globes) είναι ένας θεσμός που μετράει αισίως 72 χρόνια ζωής. Θεωρείται το μικρό αδερφάκι των Όσκαρ σε ότι αφορά την προβολή και ανάδειξη των «κορυφαίων» κινηματογραφικών στιγμών, πολλές...
φορές μάλιστα λειτουργώντας και ως προπομπός για τις τάσεις και αποφάσεις της Ακαδημίας. Ιδρύθηκε από την ένωση δημοσιογράφων του εξωτερικού (Hollywood Foreign Press Association), τα μέλη της οποίας αποτελούν και την κριτική επιτροπή.


Φέτος, στην 74η τελετή απονομής, η βραδιά (8/1) επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για την σαρωτική επιτυχία του «La La Land» (7 στα 7 βραβεία) αλλά χαρακτηρίστηκε περισσότερο για την… πολιτική της. Λίγο καιρό μετά τις Προεδρικές Εκλογές, την επέλαση του Donald Trump και την μεγάλη αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, οι Χρυσές Σφαίρες πετύχαν ένα κοινό 20 εκατομμυρίων θεατών και το πολλαπλασίασαν διαδικτυακά, όχι όμως τόσο για τα βραβεία καθ’ αυτά αλλά κυρίως για στιγμές όπως η ομιλία της Meryl Streep. «Πυρκαγιά στο twitter», χαρακτηρίστηκε από το BBC, ο ίδιος ο (νέος) Πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να σχολιάσει (όχι πως δεν είναι ούτως ή άλλως παραγωγή ειδήσεων στο twitter) και οι αντιγνωμίες καλά κρατούν.

Η πολιτική διάσταση της νοσταλγίας

Ο γνωστός παρουσιαστής βραδινών σόου Jimmy Fallon ήταν και ο host της βραδιάς, ανοίγοντάς την με ένα ευφάνταστο σκετσάκι, βασισμένο στις μελωδίες του La La Land:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ