Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΠΑΤΡΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Πάτρα 11/8/2016 
Με την ευκαιρία της αποστολής στον Δήμο της τελικής πρότασης της Κυβέρνησης για το Θαλάσσιο Μέτωπο, θα τονίσουμε, ότι την στάση, το παρελθόν, τους αγώνες του καθενός, έχουν την δυνατότητα οι δημότες της Πάτρας να την κρίνουν αναλυτικά. Άλλωστε έχουμε τον καιρό να μιλήσουμε για αυτά σε ευθετότερο χρόνο.
Θα σημειώσουμε προς το παρόν τα εξής:
1. Δεν υπάρχει χρόνος για μικροπολιτικούς πανηγυρισμούς, κυρίως από όσους δεν τους συμφέρει να το κάνουν.
2. Η διεκδίκηση μας στην παρούσα φάση, στηρίχτηκε στο κεκτημένο της πόλης, δηλαδή στην σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης του 2012. Για την κατάκτηση εκείνη, είναι γνωστό ότι η Ανυπότακτη Πολιτεία και η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, στην οποία με πρωταγωνιστικό ρόλο συμμετείχαμε, «έσπρωξε» όλες τις πολιτικές κινήσεις, προκάλεσε τις δεσμεύσεις...
και τις υποσχέσεις, οργάνωσε κινητοποιήσεις, συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες υπογραφές συμπολιτών μας, «εκβίασε» τα πράγματα και παρά τις προσπάθειες δεν έγινε κατορθωτό να υπονομευτεί.
Αναφερόμαστε στην προσπάθεια υπονόμευσης της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δια του Υπουργού κ Βαρβιτσιώτη και δεκάδων υπηρεσιακών παραγόντων. Αναφερόμαστε επίσης, στο περσινό «Σχέδιο Δρίτσα», το περιεχόμενο του και τον εντελώς πλασματικό του χαρακτήρα. Οι Κυβερνητικές προσπάθειες, υποβοηθούνταν κάθε φορά, εμφανώς και αφανώς, από πλέγμα τοπικών και υπερτοπικών συμφερόντων και πολιτικών προσώπων.
3. Γίνεται λόγος σήμερα, για παραχώρηση τμημάτων πέραν των προβλέψεων της Προσωρινής Παραχώρησης. Να ξεκαθαρίσουμε, ότι αυτό αφορά την ζώνη ποδηλατοδρόμου, βόρεια του μόλου Αγίου Νικολάου. Σημειώνουμε απλώς, ότι οι δύο Βόρειες λιμενολεκάνες, από Αγίου Νικολάου μέχρι Θεσσαλονίκης, δηλαδή το κεντρικότερο τμήμα του Θαλασσίου Μετώπου, δεν παραχωρούνται. Μάλιστα θα κατασκευαστεί στο εσωτερικό τους ένας επί πλέον φράκτης.
4. Η πρόταση μας, την οποία θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους, και καλούμε όλους να το κάνουν, είναι:
Ή να παραχωρηθεί όλη η έκταση, τώρα, στον Δήμο Πατρέων, με την δέσμευση του Δήμου να εξυπηρετήσει με προγραμματική σύμβαση την ΟΛΠΑ ΑΕ, για τις ανάγκες της για ορισμένο χρονικό διάστημα, (5 Έως 7 ετών)
Ή, τουλάχιστον, στην σύμβαση οριστικής παραχώρησης να προβλεφτεί χρόνος, (5 έως 7 ετών), που ο χώρος των δύο λιμενολεκανών, θα απελευθερωθεί και θα αποδοθεί στον Δήμο, ανεξαρτήτως εξελίξεων με το εμπορικό λιμάνι.
Καλούμε την Κυβέρνηση, να εξαγγείλει τώρα την κατασκευή του εμπορικού τμήματος στο νέο λιμάνι. Αυτό το «να εργασθούμε όλοι μαζί» του κ. Υπουργού δεν το κατανοούμε.
5. Η αναφορά στην λιμενολεκάνη μεταξύ Γούναρη- Αγίου Νικολάου, είναι διαφορετική, και μάλιστα δυσμενέστερη, από τις προβλέψεις της Προσωρινής Παραχώρησης. Πρέπει να επιδιώξουμε με κάθε τρόπο, τουλάχιστον το καθεστώς να γίνει απολύτως σαφές. Λιμενική χρήση για πραγματικά έκτακτες συνθήκες, και απαγόρευση διέλευσης για πάσης φύσης ιδιωτικά οχήματα.
Στις παραπάνω κατευθύνσεις, η Ανυπότακτη Πολιτεία, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να συνενωθούν όλες οι δυνάμεις της πόλης.


Για την Ανυπότακτη Πολιτεία, Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ