Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Δήλωση Θ. Μωραΐτη για παραγωγούς Ελιάς Καλαμών

 
5.11.2020 
Θάνος Μωραΐτης
Τομεάρχης Αθλητισμού
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Θάνος Μωραΐτης: «Σε απόγνωση οι παραγωγοί ελιάς Καλαμών της Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Βορίδης και η Κυβέρνηση τους άφησαν στην τύχη τους και επιρρίπτουν σε αυτούς την ευθύνη για την μη-ενίσχυσή τους. Είναι ευθυνόφοβοι και κατώτεροι των περιστάσεων. Φτάνει με την ανεπάρκειά τους.»  

 «Για μία ακόμη φορά, η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ευθυνόφοβη, λίγη και εξαιρετικά κατώτερη των περιστάσεων», δήλωσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την ενίσχυση των παραγωγών Ελιάς Καλαμών.

«Χιλιάδες παραγωγοί της ποικιλίας Ελιάς Καλαμών σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να μη λάβουν την κορωνοενίσχυση, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να γνωρίζει το πρόβλημα, να αναγνωρίζει το λάθος, αλλά... να το αποδίδει στους παραγωγούς», τόνισε. Παράλληλα, επεσήμανε πως «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μεταθέτει τις ευθύνες της στους πληττόμενους αγρότες».

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής υπενθύμισε ότι «από το Μάιο είχε τονίσει την αναβλητικότητα της Κυβέρνησης στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος», ενώ «είχε επισημάνει την αδιαφορία της απέναντι στους παραγωγούς και τους μεταποιητές του τόπου μας, αλλά κι όλης της χώρας».

Όπως, μάλιστα, ανέφερε, «η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ευρωπαϊκή ενίσχυση. Φτάνει με τον εμπαιγμό της πολύπαθης αγροτικής οικογένειας».

Κλείνοντας, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση «να κάνουν τη δουλειά τους, όπως οφείλουν σε συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης», να «αφήσουν τα "τεχνικά κενά" ως δικαιολογία για την ανεπάρκειά τους» και να «βάλουν την Περιφέρεια και τον αγροτικό κόσμο στο κάδρο της, γιατί οι συνθήκες δεν προσφέρονται ούτε για "παιχνίδια" ούτε για κρυφτό».

 Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Για μία ακόμη φορά, η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ευθυνόφοβη, λίγη και εξαιρετικά κατώτερη των περιστάσεων.

Χιλιάδες παραγωγοί της ποικιλίας Ελιάς Καλαμών σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να μη λάβουν την κορωνοενίσχυση, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να γνωρίζει το πρόβλημα, να αναγνωρίζει το λάθος, αλλά... να το αποδίδει στους παραγωγούς.

H Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μεταθέτει τις ευθύνες της στους πληττόμενους αγρότες

Στην περίπτωση των ελαιοπαραγωγών, καταφεύγει στην εξωφρενική δικαιολογία ότι "οι ίδιοι οι ελαιοπαραγωγοί δε συμπλήρωσαν σωστά τα στοιχεία στις δηλώσεις ΟΣΔΕ”.

Ας αφήσει τις φτηνές δικαιολογίες.

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν οι παραγωγοί ας λύσει επιτέλους τα προβλήματα κι ας μην επικαλείται χωρίς αιδώ τα… “λάθη παραγωγών”.

Οι ελαιοπαραγωγοί χρειάζονται άμεση στήριξη και ενίσχυση, δίχως άλλες χρονοτριβές. 

Από το Μάιο είχαμε τονίσει την αναβλητικότητα της Κυβέρνησης στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Είχαμε επισημάνει την αδιαφορία της απέναντι στους παραγωγούς και τους μεταποιητές του τόπου μας, αλλά κι όλης της χώρας.

Η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ευρωπαϊκή ενίσχυση. Φτάνει με τον εμπαιγμό της πολύπαθης αγροτικής οικογένειας. Ας κάνουν τη δουλειά τους, όπως οφείλουν σε συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης. Και ας αφήσουν τα "τεχνικά κενά" ως δικαιολογία για την ανεπάρκειά τους.

Να βάλει τώρα η Κυβέρνηση την Περιφέρεια και τον αγροτικό κόσμο στο κάδρο της, γιατί οι συνθήκες δεν προσφέρονται ούτε για "παιχνίδια" ούτε για κρυφτό.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ