Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΗ.ΠΑ.Κ Αγρινίου Γιατρών - Οδοντιάτρων - Φαρμακοποιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΗ.ΠΑ.Κ Αγρινίου 
Γιατρών - Οδοντιάτρων - Φαρμακοποιών

·     Ενώνουμε τη φωνή μας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

·     Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους.

 Βλέποντας  τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, ενάντια στην πανδημία και έχοντας επίγνωση ότι οι ανάγκες θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς να σταθούμε στο ύψος της επιστήμης μας και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο οργανωμένα στον αγώνα για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας.

Διεκδικούμε μαζί με τους συναδέλφους μας στο ΕΣΥ, μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων και όλον τον λαό να ενταχθούμε και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί - οδοντίατροι στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Για να αντιμετωπιστούν πάγιες ελλείψεις προσωπικού, για να προληφθεί η άδικη επιβάρυνση της υγείας συναδέλφων μας, για να συμβάλουμε οργανωμένα και σε αντιπαράθεση με τη λογική της ατομικής ευθύνης, στην προστασία της Δημόσιας Υγείας. Μπορούμε να συμβάλουμε στελεχώνοντας δομές ΠΦΥ, αλλά και τριτοβάθμιες δομές και ΜΕΘ, ανάλογα με την ειδικότητά μας με τους ίδιους μισθολογικούς και εργασιακούς όρους με τους συναδέλφους μας στο ΕΣΥ.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

§  Άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών, ΜΕΘ, ΜΑΦ, χειρουργείων και διαγνωστικών αλυσίδων, διαγνωστικών τεστ κ.λπ. για να διασφαλιστούν υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε ασθενείς με COVID 19, αλλά και ουσιαστική παρακολούθηση και αντιμετώπιση μη μολυσματικών μη COVID 19 ασθενειών.

§  Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση ΜΕΘ αλλά και δομών ΠΦΥ. Να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία, οι περίπου 10.000 νοσοκομειακές κλίνες και οι δομές ΠΦΥ που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

§  Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης στους χώρους δουλειάς, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία.

§  Στελέχωση τμημάτων Ιατρικής της Εργασίας σε δημόσια νοσοκομεία με άμεσες προσλήψεις μόνιμων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ουσιαστική συμβολή στην πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και συμβολή στην πρόληψη και αντιμετώπιση συνεπειών στη δημόσια υγεία και την εξάπλωση της πανδημίας.

§  Αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών στους υγειονομικούς που νοσούν με COVID 19 λόγω της επαγγελματικής τους έκθεσης. Αποτελεί ευθύνη του εργοδότη να τεκμηριώσει και να αποκλείσει την πιθανότητα σύνδεσης της επαγγελματικής έκθεσης με τη νόσηση των υγειονομικών.

§  Δημιουργία τοπικών μονάδων δημόσιας Υγείας, σε άμεση διασύνδεση με τις δομές της ΠΦΥ, υπεύθυνων για την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων, τον εντοπισμό - απομόνωση κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση των επαφών τους. Πλήρη και αναλυτική καταγραφή όλων των επιδημιολογικών δεδομένων της επιδημίας και πλήρη διαφάνεια στην επικοινωνία τους με την επιστημονική κοινότητα και τους πολίτες.

Να στηριχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες Υγείας, γιατροί και οδοντίατροι που από την μία έχουν να αντιμετωπίσουν αυξημένους κινδύνους επαγγελματικής έκθεσης στον SARS COV 2 και από την άλλη βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και στο δικό τους το εισόδημα, δυσκολευόμενοι ακόμα και να ανταποκριθούν στη διασφάλιση όρων προστασίας της υγείας τους (ΜΑΠ, απολύμανση, εξοπλισμός) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το σημαντικό κόστος των προληπτικών μέτρων δεν μπορεί να το επωμιστεί ο αυτοαπασχολούμενος γιατρός, οδοντίατρος, φαρμακοποιός ούτε ανεχόμαστε τη λογική της ζούγκλας της ελεύθερης αγοράς που προτάσσει να το μετακυλήσουμε στις πλάτες των ασθενών μας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

 ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Άφησε αθωράκιστο τον λαό μας στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της επιδημίας, δεν πήρε κανένα μέτρο για τις τραγικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στις ΜΕΘ αλλά και την ΠΦΥ. Άνοιξε άνευ όρων και προληπτικών μέτρων τον Τουρισμό εφαρμόζοντας όχι τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά τις οδηγίες του κεφαλαίου των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών, των tour operators και των ξενοδοχειακών ομίλων.

Δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αντίθετα προχώρησε στην αύξηση του ανώτατου ορίου μαθητών, ανά τάξη μαζί με τη συστηματική απουσία μίας σειράς άλλων προληπτικών μέτρων. Δεν πήρε κανένα μέτρο για τα ΜΜΜ που αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού.

Ήταν και είναι κυβερνητική επιλογή στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας η απαράδεκτη κατάσταση σε εργασιακούς χώρους (open office, γραμμές παραγωγής κ.λπ.) και η προκλητική απουσία ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την προκλητική απουσία ακόμα και στοιχειωδών μέτρων για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.  Σε αυτές τις ελλείψεις οφείλονται η υπερμετάδοση της πανδημίας σε υγειονομικούς και οι δεκάδες επαγγελματικές ασθένειες COVID 19 που δεν καταγράφονται και που πρακτικά μεταφράζονται σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους, τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για τον παραπέρα περιορισμό των αντοχών του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Τραγικές και διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την απουσία ενιαίου καθολικού αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος ΠΦΥ, συνδεδεμένου με δομές δημόσιας Υγείας. Σε αυτές τις ελλείψεις οφείλεται η αδυναμία ουσιαστικής και συστηματικής ιχνηλάτησης και επιδημιολογικής επαγρύπνησης.

Τραγικές και διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων αλλά και οι χειρισμοί της σημερινής κυβέρνησης που προτάσσει άλλη μία φορά τον περιορισμό τακτικών, προγραμματισμένων αλλά και έκτακτων ιατρικών διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων ακόμα και χειρουργείων. Εκθέτουν σε ανυπολόγιστους κινδύνους την υγεία ακόμα και τη ζωή ασθενών.

Προκλητική και επικίνδυνη είναι η επιλογή να μη δημοσιοποιούν τα όποια δεδομένα επιδημιολογικής επαγρύπνησης και καταγραφής της πανδημίας έχουν στην διάθεσή τους, παρουσιάζοντας με παραπλανητικό και αποπροσανατολιστικό τρόπο μόνο την ημερήσια διακύμανση των κρουσμάτων, που προφανώς δεν επαρκεί για την απεικόνιση της πορείας της πανδημίας.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·       Το ερχόμενο διάστημα και μέσα στο lockdown να βρεθούμε δίπλα στους ασθενείς μας, σε όσους έχουν ανάγκη τη συμβολή μας στην πρόληψη - διάγνωση - θεραπεία.

·       Για να βάλουμε σε lockdown την αντιλαϊκή πολιτική.

                                                       Αγρίνιο 11 Νοέμβρη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ