Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Βαρεμένος για τηλεκπαίδευση: Η πλατφόρμα έπεσε σε χαντάκι !

Γιώργος Βαρεμένος 
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 
Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας                       21 Νοεμβρίου 2020 
Η πλατφόρμα έπεσε σε χαντάκι ! 
Αυτό που συμβαίνει με την τηλεκπαίδευση σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, θυμίζει ταινία του ιταλικού νεορεαλισμού. Αρκεί να μην είναι η δική σου ζωή που.... περιγράφει το φιλμ. Γιαγιά σε χωριό έχει τα εγγόνια της καθώς και οι δύο γονείς τους εργάζονται στη Γερμανία. «Μου λένε να πω στην πλατφόρμα, ποια πλατφόρμα παιδάκιμ’, εγώ μόνο σε τρακτέρ έχω ανέβει», αναφωνεί η γιαγιά απορημένη. Τα παιδιά παραπονιούνται ότι θα πάρουν απουσία και κάποιος απ’ τους χωριανούς προθυμοποιείται να βοηθήσει αλλά φεύ!, το σύστημα γιόκ! Η πλατφόρμα έπεσε στο χαντάκι του επιτελικού κράτους. Στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να επωφεληθούν της τεχνολογικής υποδομής προσπαθούν να μπουν στο σύστημα, σε ιατρείο της πόλης. 
Ούτε εκεί γίνεται το θάμμα. Μέσα στο κτήριο δεν μπορείς να μπεις στην πλατφόρμα, οπότε τα παιδιά βγαίνουν έξω στην παραλία, απ’ όπου επιτέλους καταφέρουν να μπουν στο σύστημα και ν’ αρχίσει το μάθημα. Ιταλός που ζει μόνιμα στο Μύτικα, μπροστά σ’ αυτή την εικόνα ρωτάει: «Γιόγκα κάνουν τα παιδιά πριν το σχολείο;». «Όχι καλέ, μάθημα!». «Porco governo!» αναφωνεί. Μέχρι και τρεις ημέρες προσπαθoύν δασκάλα και μαθητές και είναι δύσκολο να κάνουν μάθημα μέσα απ’ την πλατφόρμα, η οποία πολλές φορές λειτουργεί ώς ακορντεόν, ανοίγει και κλείνει δηλαδή. Το καλό είναι ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας οι κοινωνικές αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, τα παιδιά προσπαθούν να βοηθήσουν το ένα το άλλο, αλλά αυτό δεν αρκεί. 
Κυρία Κεραμέως, προσευχηθείτε στον θεό της τεχνολογίας για να μη νοιώθουν ορισμένοι μαθητές στην Αιτωλοακαρνανία παιδιά ενός κατώτερου θεού και να μην αγωνιούν οι γονείς τους στη Γερμανία ότι οι κόποι και τα δάκρυά τους πάνε στράφι. Να μην πέσει και η γιαγιά απ‘ την πλατφόρμα γιατί μετά τί θ’ απογίνουν τα παιδιά; 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ