Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου έφερε για συζήτηση δια περιφοράς το τεχνικό πρόγραμμα και την αύξηση στα δημοτικά τέλη!


Η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου έφερε για συζήτηση διά περιφοράς το τεχνικό πρόγραμμα και τα δημοτικά τέλη καί μάλιστα πρότεινε και αύξηση παγίου για την ύδρευση βάζοντας άλλο ένα χαράτσι στα λαϊκά νοικοκυριά στη λογική της ανταποδοτικότητας καί της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενημερώνουμε ότι συμμετείχαμε για...
να εκφράσουμε την άποψη μας και την αντίθεση μας στις εισηγήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα καί τα δημοτικά τέλη. Κύριε δήμαρχε μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία με αίσθημα ευθύνης σας καλέσαμε να μην πάρετε αποφάσεις για τέτοια σοβαρά ζητήματα με τέτοιο τρόπο.
Για μας η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου επιβάλλεται να απαιτήσει μέτρα για τη αντιμετώπιση της πανδημίας, μέτρα για την δημόσια υγεία, όπως την ανάγκη στελέχωσης των κέντρων υγείας με προσωπικό και υγειονομικό υλικό. Την ενίσχυση του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, για την φροντίδα των πολιτών που έχουν ανάγκη. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός δημοσίων και δημοτικών κτιρίων με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης. Παρεχομενα από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό για να σταματήσει η αισχροκέρδεια. Το συνολικό κόστος να αναλάβει το ίδιο το κράτος. Ο λαός έχει πληρώσει και πληρώνει αρκετά για την δημόσια υγεία.
Είναι ανάγκη σήμερα και είναι εφικτό να πούμε όχι στην ανταποδοτικότητα, για κοινωνικά αγαθά όπως δημόσια υγεία, καθαριότητα, νερό και ενέργεια. Η πρόταση μας είναι για άμεση κατάργηση των ανταποδοτικών τελών σε κοινωνικούς φορείς (αθλητικά σωματεία πολιτιστικούς συλλόγους κλπ), σε ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τους ανάπηρους άνω των 67% και μείωση στους τρίτεκνους» με ταυτόχρονη αύξηση για τους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους του δήμου ( τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, εργοστάσια, εκκλησία). Η υιοθέτηση αυτού του ελάχιστου και εφικτού μέτρου θα έδινε μια ανάσα στις λαϊκές οικογένειες. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στο δήμο μας είναι ανάγκη να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη κατάργηση και μείωση των ανταποδοτικών τελών και γενικότερα της ανταποδοτικής-επιχειρηματικής λειτουργίας του δήμου, απαιτώντας ταυτόχρονα μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στις υπηρεσίες του δήμου, σχεδιασμό και εκτέλεση έργων που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού που προέρχονται από το φορολογούμενο λαό και τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.Όλες αυτές οι διεκδικήσεις είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν πρώτη κύρια υπόθεση του λαϊκού κινήματος γιατί αφορούν βασικές λαϊκές ανάγκες».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Κομπλίτσης Δημήτριος
Ζαφείρης Ιωάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ