Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Από αποθήκη ψυχών γίναμε αποθήκη σκατόψυχων

ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΚΑΤΟΨΥΧΩΝ
Απο αποθήκη ψυχών, που δεν θέλαμε να γίνουμε, περάσαμε σε πιο ανεβασμένο στάδιο. Γίναμε αποθήκη σκατοψυχων.
Ή μαλλον και τα δυο.
Δυο κόσμοι που συγκρούονται.
Απο τη μια η ανθρωπινη υποσταση που παλευει να μην αποκτηνωθει κι απο την αλλη, υαινες με δυο ποδια που μεταμφιεζονται σε ανθρωπους.
Ανθρωποι και ποντικια, του Σταϊμπεκ.
Οι χτεσινες σκηνες απ το πογκρομ στο λιμανι της Θερμης ειναι μια ανεξιτηλη ντροπη.

200 φασιστες διασυρουν το νησι των γιαγιαδων που αγκαλιασαν τα προσφυγοπουλα, του παπα Στρατη που κατεβαινε ως τη στιγμη του θανατου του, με φιαλη οξυγονου για να μοιρασει ψωμι, τους χιλιαδες Μυτιληνιους, που μαζι με αμετρητους απ το Ανατολικο Αιγαιο εγιναν προσφυγες στη Γαζα και τη Δαμασκο, στο 2ο Παγκοσμιο, τους Μυτιληνιους που δεν αφησαν τη μποτα της Βερμαχτ στο νησι τους και πηραν με τις πετρες προχτες τον Αττιλα του Χρυσοβοριδη.
Σε μια εποχη που η πληροφορια κινειται σαν το φως, εθελοντικα στραβοι και αλληθωροι, δεν βλεπουμε πως η Τουρκια βομβαρδιζει στο Ιντλιπ, σκοτωνει και ξερριζωνει κοσμο και την ιδια στιγμη, χτες, επιδοτειται με 32 εκατ ευρω απο τη Γερμανια για να κανει πιο “αποτελεσματικη την αποτροπη των προσφυγων.”

Εθελοντικα στραβοι και με μια ηλιθια ηγεσια, που σ’ εποχη εντασης των ελληνοτουρκικων, αποφασισε σημερα ασκηση με πραγματικα πυρα βαρεως τυπου στο Ανατολικο Αιγαιο και στον Εβρο.
Εκει που θα πρεπε να ελεγχονται οι κυνηγοι της μπεκατσας για την αποφυγη προβοκατορικης προκλησης, στηνουμε μονοι μας το σκηνικο. Αξιοι της μοιρας μας.
Ειμαστε σαν το αρνητικο φωτογραφιας.
Μαυρη οψη, μαυρα δοντια και ασπρη η κορη του ματιου, σαν του φονια καρχαρια.

Αυτο που νομιζες χαμογελο ειναι κακη γκριματσα
Αυτο που μας κανει να ντρεπομαστε, τους κανει περηφανους.
Αυτο που νομιζες Καθαροδευτερα, ειναι μια μερα βρωμιας και ντροπης.
Οι φασιστες δεν εφυγαν ουτε απ τη Βουλη ουτε απο τα σπλαχνα της ελληνικης κοινωνιας.Εχουν εγκατασταθει, συστημικα και κοινωνικα, σαν τα σκουκηκια των εντερων και αφοδευονται σε τακτικα διαστηματα.
Βρωμικοι και αναγκαιοι για ενα συστημα που θελει, απερισπαστο, να ξεπουλα τη χωρα και ν αυγατιζει τους λογαριασμους και τις off shore του.
Μετα το “τσαλακωμα” των αιΜΑΤατζηδων, εξαμολυθηκαν αυτοι που συμπορευονται μαζι τους, τα μαντροσκυλα του ανορθογραφου πατριωτισμου. Οι χυδαιοι
ολου του κοσμου κι ολων των εποχων.
Η χτεσινη Νυχτα των Κρυσταλων στη Θέρμη, το μπαρμπεκιου της ντροπης, οι φωτιες, τα λυνταρισματα, οι αφινιασμενοι συλλογοι γονεων, κοστισαν χτες το θανατο ενος ακομη παιδιου και θα μας σημαδευουν σαν ανεξιτηλοι λεκεδες.
Ποσο κριμα και αδικο για ενα λαο που πολεμησε το φασισμο κι ακομα ντρεπεται για τους μαυραγοριτες και τους δοσιλογους, να πρεπει ξανα ν απολογηθει στην Ιστορια.

Νίνα Γεωργιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ