Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

«Χριστουγεννιάτικο» υπουργικό συμβούλιο με νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων

Tην «τιμητική» τους είχαν στο υπουργικό συμβούλιο οι διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο κατά των κινητοποιήσεων, θέλοντας στην ουσία να χτυπήσει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο.... Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε για σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι». Με όρους κοινωνικού αυτοματισμού υποστήριξε ότι η κοινωνία απαιτεί και δικαιούται (α) το δικαίωμα να συναθροίζεται, να διαδηλώνει και να διεκδικεί, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, και (β) το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην προστασία, στην ομαλότητα της καθημερινής κοινωνικοοικονομικής του ζωής.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του «προστάτη» της κοινωνίας από την ταλαιπωρία: «Το βασικό μήνυμα με το οποίο πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία είναι ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος από 50 άτομα. Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενο των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Εάν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή κυβερνητική πρωτοβουλία τυγχάνει στήριξης και πέραν των πολιτικών δυνάμεων της ΝΔ. Πάνω από όλα, η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές. Και για αυτό, το νομοσχέδιο αυτό αφορά τον Σεβασμό στο Δημόσιο Χώρο»
Πόσοι άραγε πιστεύουν τα περί «σεβασμού στο δημόσιο χώρο», που επικαλείται ο πρωθυπουργός; Πόσοι έχουν την εκτίμηση ότι η «ταλαιπωρία» και η περιορισμένη δουλειά στα καταστήματα οφείλεται στις διαδηλώσεις και όχι στο γεγονός πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης (και των προηγούμενων κυβερνήσεων) επιτρέπει παρά τα ελάχιστα έξοδα για τους πολλούς.
Το νομοσχέδιο της ΝΔ στρέφεται κατά του δικαιώματος στη διαδήλωση και στόχο έχει να θέσει περιοριστικούς όρους και να ενοχοποιήσει τη διαμαρτυρία σε μια βάρβαρη πολιτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ