Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Διαδηλώνουν στον Πύργο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων


Το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις θα πει την τελευταία λέξη και όχι οι εταιρίες και οι υποτακτικοί τους στη περιφέρεια!
Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα συμμετέχει στη διαδήλωση στον Πύργο Ηλείας το Σάββατο 21 Δεκέμβρη στις 6.00 μμ με προσυγκέντρωση στο ΤΕΙ Πύργου, ενάντια στις....
εξορύξεις υδρογονανθράκων.
Το Κατάκολο Ηλείας είναι η πρώτη από τις περιοχές που έχει φθάσει στο τελικό στάδιο για την τη γεώτρηση από την εταιρεία Energean Oil & Gas στην οποία έχει παραχωρηθεί το αντίστοιχο οικόπεδο. Η Ηλεία γίνεται η πρώτη περιοχή που βρίσκεται στο στόχαστρο της περιβαλλοντικής, οικονομικής, κοινωνικής λεηλασίας που φέρνουν μαζί τους οι εξορύξεις.
Η εκχώρηση σε πετρελαϊκές εταιρείες χερσαίων και θαλάσσιων οικοπέδων για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, διαμορφώνει μια ασφυκτική κατάσταση για το περιβάλλον και τον εργαζόμενο κόσμο με τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στις τοπικές κοινωνίες Η κίνηση αυτή, τη στιγμή που οξύνονται οι ανταγωνισμοί για την εκμετάλλευση των ΑΟΖ, δείχνει τις προθέσεις του τοπικού κράτους, της κυβέρνησης και των πολυεθνικών ομίλων για μια νέα καπιταλιστική επέλαση και αντιδραστική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. Προωθεί παράλληλα, με επιθετικούς όρους, τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης στη περιοχή με στόχο την αναβάθμιση της θέσης της μέσα από συμπράξεις της με διεθνή μονοπώλια. Το πέρασμα σε μια νέα εποχή οικονομίας του πετρελαίου, μέσα από μια  ενεργοβόρα και ρυπογόνα ανάπτυξη τοπικού κράτους-κυβερνήσεων-ΕΕ που δεν έχει καμιά σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες της κοινωνίας.
Αυτή η κατάσταση και οι επιπτώσεις της δεν είναι μονόδρομος! Το κίνημα εργαζομένων και κατοίκων της Δυτικής Ελλάδα ενάντια στις εξορύξεις μπορεί στη πράξη να ακυρώσει τα σχέδιά τους. Μπροστά στα σχέδια της κυβέρνησης και τις περιφέρειας να προχωρήσουν οι εξορύξεις στον πατραϊκό και στο Ιόνιο, να απαντήσουμε με μαχητικό πανελλαδικό αγώνα για την αποτροπή των εξορύξεων, ενάντια στη λεηλασία της φύσης και του περιβάλλοντος, που θα θέτει στο στόχαστρο τις πολιτικές κυβερνήσεων περιφερειών και θα συγκρούεται με τις ορέξεις των πολυεθνικών του πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ