Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου: Το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο εντείνει περισσότερο τα προβλήματα

«Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο που δεν λύνει αλλά περισσότερο εντείνει τα ήδη συσσωρευμένα συνολικά προβλήματα των σχολείων», ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου. Καλεί...
επίσης  «να ξεκινήσει επιτέλους από μηδενική βάση ο διάλογος για το τι σχολεία θέλουμε με συμμετοχή όλων όσων μπορούν και πρέπει να έχουν άποψη για αυτό που θέλουμε». Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας, κος Κ. Γαβρόγλου παρά την καθολική αντίδραση του συνόλου της σχολικής κοινότητας σε όλα τα σχολεία της χώρας, φαίνεται να επιμένει να φέρει το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο για ψήφιση στη Βουλή.
Δεν τους νοιάζει η αγωνία μας, η πίεση και το άγχος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις σε ένα διαρκές τρεχαλητό των μαθητών ανάμεσα σε σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο. Δεν τους απασχολεί που οι μισοί μισθοί μας πάνε στα φροντιστήρια, θέλουν όλα αυτά να τα κάνουν ακόμα χειρότερα.
ΖΗΤΟΥΜΕ:
  1. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο που δεν λύνει αλλά περισσότερο εντείνει τα ήδη συσσωρευμένα συνολικά προβλήματα των σχολείων.
  2. Να ξεκινήσει επιτέλους από μηδενική βάση ο διάλογος για το τι σχολεία θέλουμε με συμμετοχή όλων όσων μπορούν και πρέπει να έχουν άποψη για αυτό που θέλουμε.
Απέναντι σε όλο αυτό που εμείς οι γονείς και τα παιδιά μας ζούμε με κάθε αλλαγή υπουργού απαιτούμε:
  • Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό δημόσιο δωρεάν σχολείο.
  • Λέμε όχι στην κατάργηση της Γ΄ Λυκείου που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ουσιαστικά επιφέρει.
  • Λέμε όχι στη επιχειρούμενη κατάργηση των περιφερειακών λυκείων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις τοπικές κοινωνίες.
  • Λέμε όχι στην συνεχόμενη προσπάθεια κατάργησης της επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσω κατάργησης ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, με ταυτόχρονη ενίσχυση των ιδιωτικών εργαστηρίων κατάρτισης.
  • Λέμε όχι στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.
  • Λέμε όχι στην ομηρία των καθηγητών που αναγκάζονται για να συμπληρώσουν το ωράριο τους να γίνονται γυρολόγοι ακόμα και σε διαφορετικούς νομούς.
  • Άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς καθηγητών.
  • Οι αναπληρωτές στη θέση τους από την πρώτη Σεπτέμβρη, αφού τα κενά όπου υπάρχουν είναι γνωστά από το τέλος της χρονιάς.
  • Λέμε όχι στον προπαρασκευαστικό χαρακτήρα που έχει το λύκειο για τις πανελλήνιες εξετάσεις, με κύριο προσανατολισμό στην παροχή ολόπλευρης μόρφωσης με ενίσχυση της γενικής παιδείας.
  • Αποδέσμευση του Λυκείου από εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή για όλους.
Επειδή αυτό που ονειρευόμαστε και θέλουμε για τα παιδιά μας δεν έχει σχέση με σχεδιασμούς που γίνονται από οργανισμούς (πχ ΟΟΣΑ) που μετράνε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μόνο ως αριθμούς,
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΆΣΕΙΣ  εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων ενάντια σε αυτό και σε κάθε νομοσχέδιο που έρχεται και ψαλιδίζει την ανάγκη των παιδιών μας για πραγματική μόρφωση.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ