Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Στέλεχος της παράταξης Τραπεζιώτη εξηγεί την «εισβολή» στην εγκατάσταση της ΔΕΥΑ στη Στράτο

«Εισβολείς», ύποπτα κίνητρα – αλχημείες και άλλες επικοινωνιακές αηδίες», είναι ο τίλος ανάρτησης στο facebook του στελέχους της παράταξης «Αγρίνιο – Ανατροπή Τώρα» Θύμιου Κόσσυφα, ο οποίος παραδέχεται δημοσίως ότι είναι το δεύτερο άτομο που κατηγορείται από τον Δήμο Αγρινίου, ότι «εισέβαλε» σε... φυλασσόμενο χώρο υδροληψίας της ΔΕΥΑ Αγρινίου στην Στράτο.
Η περίεργη αυτή υπόθεση καταγγέλθηκε από τον Δήμο στις 18 Αυγούστου και σε βάρος του κ. Κόσσυφα και του πρώην δημάρχου Στράτου κ. Μουρτζιάπη που ήταν μαζί του, υποβλήθηκαν μηνύσεις. Πέραν όμως της δικαστικής εξέλιξης που αφορά στην εισβολή, υπάρχει το σοβαρό θέμα της ποιότητας του νερού της συγκεκριμένης υδροληψίας.
Το στέλεχος της παράταξης Τραπεζιώτη και του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει πρόσφατο έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (με ημερομηνία 17 Αυγούστου) σύμφωνα με το οποίο η υδροληψία δεν είναι ασφαλής, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Μίμης Σκορδόπουλος. Εύλογα, προκαλείται απορία για το πώς η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας, την αδειοδότησε.
Τους λόγους της «εισβολής» στο σημείο, που όπως αναφέρεται δεν ήταν φυλασσόμενο ή καλά περιφραγμένο, εξηγεί στην ανάρτηση του ο κ Κόσσυφας:

«Γράφει ο…«Εισβολέας στην περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ».

Τη στιγμή που έχει προχωρήσει η νομική διαδικασία και τηρουμένων (από μέρους μου τουλάχιστον) όλων των κανόνων του «παιχνιδιού», θα πω δημόσια την αμαρτία μου. Ο «εισβολέας» στο νέο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΑ στην περιοχή της Στράτου, ήμουν εγώ.
Μετά από πληροφορίες και προφορική καταγγελία που έλαβε το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» όπου προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, ενημερωθήκαμε ότι στην παραλίμνια θέση της τεχνητής λίμνης Στράτου, δίπλα ακριβώς από τη γέφυρα του Αχελώου και συγκεκριμένα στη θέση απ’ όπου ξεκινάει η αρδευτική διώρυγα προς Δοκίμι, τοποθετήθηκε ξανά (είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν μετά από καταγγελία) από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου, υποβρύχιο σύστημα άντλησης νερού και το νερό διοχετεύεται στον κεντρικό αγωγό του δημοτικού δικτύου ύδρευσης.
Το επιπλέον στοιχείο στην καταγγελία (σε σχέση με τις περσινές «ομορφιές») ήταν η ύπαρξη πολλών αδέσποτων ζώων γύρω από τον τόπο υδροληψίας, τα οποία έχουν μεταφερθεί με ευθύνη του Δήμου, πέριξ του χώρου που βρίσκεται το αντλιοστάσιο.
Για το λόγο αυτό, το Σάββατο 18-8-2018 και ώρα 10:30 πήγα στο σημείο αυτό και αφού εισήλθα στο χώρο, χωρίς να αγγίξω καν την υφιστάμενη ατελή περίφραξη, από σημείο που η είσοδος ήταν ελεύθερη σε οποιονδήποτε (δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπήρχε απαγορευτική πινακίδα) διαπίστωσα ότι η καταγγελία ήταν βάσιμη. Στη συνέχεια έκανα φωτογράφιση του χώρου προς απόδειξη των διαπιστωθέντων.
Αυτά περιλαμβάνει η περιβόητη «εισβολή»
Η τρομοκρατία μέσω της οικονομικής (μηνύσεις, δικαστήρια) και επικοινωνιακής (επιλεκτικής διαρροής πληροφοριών σε συγκεκριμένα μέσα) ισχύος δεν περνάει στους ενεργούς πολίτες και ούτε μπορεί να καλύψει την προχειρότητα και ανευθυνότητα της διαχείρισης ενός θέματος που αφορά άμεσα στη δημόσια υγεία.
Το επισυναπτόμενο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγιεινής που χαρακτηρίζει ακατάλληλο για υδροληψία ποσίμου τον συγκεκριμένο χώρο έρχεται σε αντίθεση με την άδεια χρήσης υδάτων που επικαλείται η δημοτική επιχείρηση από την αρμόδια υπηρεσία Υδάτων της περιφέρειας.
Η παρουσία πλήθους αδέσποτων ζώων στον περίγυρο του σημείου υδροληψίας σίγουρα δεν συνάδει με τους κανόνες υγιεινής που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός αντλιοστασίου πόσιμου νερού.
Τέλος, ελπίζω με την ανακοίνωσή μου να ξεκαθαρίσει το «ρετουσαρισμένο» τοπίο και η μήνυση να κατατέθηκε προς το σωστό πρόσωπο, γιατί στο κοντινό παρελθόν εστάλη από την ίδια επιχείρηση φάκελος για έργο ΕΣΠΑ ύψους 6.000.000 ευρώ, σε λάθος διεύθυνση…»
Το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγιεινής:

Με πληροφορίες agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ