Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Ναύπακτο την Κυριακή


Εκδήλωση με θέμα: «Ενέργεια για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Η πρόταση του ΚΚΕ» διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ναυπάκτου, στο Γρίμποβο (απέναντι από τον κήπο του ΞΕΝΙΑ) την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ & βουλευτής.
Στην ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή, αναφέρει:

«Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε εκατοντάδες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και να πληρώσουν τους πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος, οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ενέργειας προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Οι ορεινοί όγκοι, το ενεργειακό – αιολικό δυναμικό της περιοχής και της χώρας συνολικότερα είναι πραγματικό χρυσάφι για τους μονοπωλιακούς ενεργειακούς και κατασκευαστικούς ομίλους.

Η παραπέρα ανάπτυξη των ΑΠΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της "απελευθέρωσης" του κλάδου της Ενέργειας, γεγονός που επιταχύνει τη διείσδυση των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο και τη συγκεντροποίηση του τομέα. Είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, θα συνεχίσουν να παρέχουν κάθε είδους "διευκόλυνση", μεταξύ των οποίων είναι και η άμεση επιδότηση που επιβαρύνει τους λογαριασμούς ρεύματος των λαϊκών νοικοκυριών, για την ανάπτυξη της λεγόμενης πράσινης Ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο πως το τελευταίο διάστημα αυξάνεται το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες παραγωγής ρεύματος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στην κυριολεξία ο νομός μας έχει γαζωθεί σε όλες σχεδόν τις βουνοκορφές από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Με το δήμο Ναυπάκτου να έχει την μερίδα του λέοντος όσων αφορά τις αδειοδοτήσεις και τις εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων.

Το δεδομένο αυτό αποκαλύπτει το στρατηγικό σχεδιασμό του κεφαλαίου για την περιοχή. Επιπλέον, επιβεβαιώνει τη μεθόδευση επιβολής λύσεων που δε θα σέβονται ούτε τον άνθρωπο, ούτε το περιβάλλον, ούτε τις τοπικές κοινωνίες, ούτε τη χωροθέτηση εγκαταστάσεων και την επιλογή μεθόδων με επιστημονικά κριτήρια. Ένα μόνο στόχο έχουν αυτοί οι σχεδιασμοί: ασύδοτη κερδοφορία των επενδυτών. Έτσι, στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματιών της ενέργειας, ανοίγει επικίνδυνος δρόμος για μαζικές αλλαγές στις χρήσεις γης με σοβαρές αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες και πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής.

Το ΚΚΕ, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, είναι το μοναδικό κόμμα που ξεσκεπάζει, που αντιπαλεύει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, που παλεύει να σταματήσει η κοροϊδία κυβέρνησης, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων της που βάζουν πλάτη στα σχέδια του κεφαλαίου και αποδεικνύει ότι ο ενεργειακός πλούτος είναι λαϊκή περιουσία, δεν είναι για ξεπούλημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ