Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ Κ. ΝΤΕΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Για χρόνια ο Αετός ήταν ένα χωριό παραμελημένο που οι κεντρικές διοικήσεις του εκάστοτε Δήμου (Μεδεώνος ή Ακτίου Βόνιτσας) δεν του έδιναν την προσοχή που του άρμοζε.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τις πιέσεις  των πρώην Προέδρων  ο Αετός δεν είχε την ευνοϊκή υποστήριξη πού του άρμοζε και του άξιζε .
Φτάσαμε στην σημερινή εποχή που όλα αναπτύσσονται και εμείς να μην έχουμε τα αυτονόητα.
Η βάση από την οποία παρέλαβα τον Αετό ήταν πολύ χαμηλή. Ουσιαστικά ξεκινήσαμε από τα βασικά για να μπορέσουμε βήμα....
βήμα να εξελίσσουμε τον Αετό
Τα τελευταία χρόνια παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και τα υπέρογκα  προβλήματα των Δήμων   γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά μου με υποστηρικτή και σύμμαχο την σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να γίνουν έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη. 
Σίγουρα μπορεί και πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και έργα στον Αετό.
Η βάση όμως που ξεκινήσαμε να αλλάζουμε τον Αετό είναι πολύ χαμηλή .
Θα συνεχίσω να διεκδικώ για το χωριό μου για τον Αετό μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκομαι στην θέση του Προέδρου .
Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι - ευτυχώς ελάχιστοι - που θέλουν να γυρίσουν τον Αετό στα χρόνια της διχόνοιας
 Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Αετού:
 - Αλλάχθηκαν  η  στέγη που έμπαζε νερά και οι μαθητές ήταν αναγκασμένοι να κάνουν τα μαθήματα τους μέσα στην υγρασία και το κρύο για χρόνια .
 -Το ταβάνι είχε ύψος 5,5 μέτρα ύψος και δεν  υπήρχε επαρκής θέρμανση στο σχολείο .
Γιαυτό  τοποθετήθηκε καινούργιο ταβάνι στα 3 μέτρα ύψος.
 -Έγινε ολοκληρωτική επιδιόρθωση στον λέβητα-καυστήρα και με συνεχή και στην ώρα του τροφοδότηση πετρελαίου από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας καταργήθηκαν οι σόμπες και τα σώματα ρεύματος που χρησιμοποιούσαν οι δάσκαλοι πριν εποχή Δημάρχου  Αποστολάκη Γιώργου
-Το  πάτωμα ήταν σάπιο κ έτοιμο να πέσει στο κενό που υπάρχει από κάτω. Τοποθετήθηκαν στηρίγματα κ αλλάχτηκε το φθαρμένο πάτωμα ώστε οι μαθητές να μην διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.
Βάφτηκε όλο το σχολείο και το  βασικότερο στο σχολείο τοποθετήθηκε  αλεξικέραυνο που για χρόνια δεν υπήρχε και κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή  33 μικρές ψυχές που έχει το σχολείο του Αετού .
Ακόμη και γιαυτό  που κανονικά δεν θα  έπρεπε να συζητάμε  φρόντισε η σημερινή Δημοτική Αρχή .
 Αγροτικοί Δρόμοι :
 Έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση  του  μεγάλου έργου στον απέραντο  κάμπο του χωριού που είναι  η ασφαλτόστρωση 7 χλμ αγροτικού δρόμου
Το έργο αυτό θα αλλάξει προς το καλύτερο την ζωή όλων .
 Το έργο θα  ξεκινήσει σύντομα . Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και μετά τις τελικές ρυθμίσεις από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας  το έργο  που για χρόνια είχε μπλοκαριστεί  με κίνδυνο να χαθεί οριστικά , ξεκινάει  . Η σημερινή δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Αποστολάκης Γεώργιος το  , « κυνήγησε » ,το δημοπράτησε και σε λίγο καιρό θα αλλάξει την καθημερινότητας μας .
 -Επιδιορθώθηκαν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι μετά από 7 χρονιά (τελευταία φορά) ρίχνοντας χαλίκι κ κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση προς την αγροτική και κτηνοτροφική  δουλεία των κατοίκων.
 -Καθαρίστηκε το μεγάλο ρέμα-αυλάκι που περνάει στον κάμπο του χωριού και έτσι σώθηκαν πολλές καλλιέργειες από πλημμύρες .
 - Επίσης  τοποθετήθηκαν γεφύρια σε όλα τα χωράφια που είχαν πρόσβαση στον δρόμο και σε αυτά που  περνούσε το ρέμα η ο δρόμος  στην μέση και τα έκοβε στα δύο.
 Καθημερινότητα πολιτών έργα εντός οικισμού  Αετού:
 Ανοίχτηκαν ερημωμένα-παρατημένα δρομάκια  διευκολύνοντας την καθημερινή την  ζωή των κατοίκων ( θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε και αλλά που είναι για χρόνια κλειστά ) .
 Επιδιορθωθήκαν τα νεκροταφεία με αλλαγή στις ανύπαρκτες πόρτες και  ανύπαρκτες μισογκρεμισμένες μάντρες που έπρεπε να χρειάζονταν μόνο μικρή συντήρηση και όχι κατασκευή σχεδόν από την αρχή .
 Έγινε συμπληρωματικός υπόνομος 250 μέτρα στον ήδη υπάρχων βοηθώντας πολλές οικογένειες από τις πλημμύρες του χειμώνα.!!!!
 Επιδιορθώθηκε η εκκλησία του χωριού συνολικά και έγινε μερική  συντήρηση στα  κάποια από τα εξωκλήσια του Αετού .
 Τοποθετήθηκαν παγκάκια στον δρόμο προς το γήπεδο.
 Αντικαταστάθηκε το ρομποτικό σύστημα άντλησης μαζί με το ηλεκτρικό σύστημα άντλησης  νερού στην δεξαμενή του Αετού που ήταν απαρχαιωμένο και συνέχεια δημιουργούσε πρόβλημα. Επίσης στην δεξαμενή και κυρίως στο νερό  γίνονται πλέον συνέχεια οι προβλεπόμενοι και απαραίτητοι  έλεγχοι από τον Δήμο και στον χρόνο που πρέπει η χλωρίωση του νερού .
Επιδιορθώθηκαν με τσιμεντάρισμα  όλα τα σημεία οπού είχε προκύψει βλάβη κεντρικού δικτύου νερού  ( ακόμη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή).
 Φωτισμός Αετού :
 Τοποθετήθηκαν φωτιστικά στον κεντρικό δρόμο του χωριού κ στις σκοτεινές γειτονιές και γίνονται μελέτες να φωτιστούν κι άλλες γειτονιές που ζουν χρόνια στα σκοτάδια.
Δυστυχώς κάποιοι δεν βλέπουν καθαρά την προσπάθεια αναβάθμισης του Αετού . Πιθανώς λόγο του ότι τους είχαν χρόνια στο σκοτάδι
 Συντήρηση γηπέδου αποδυτηρίων:
 Τοποθετήθηκαν πλακάκια ( και αλλάχθηκαν υδραυλικά όπου χρειάσθηκε)   εντός των αποδυτήριων , όπως και τοποθετήθηκε  ηλιακός θερμοσίφωνας...
 -Επιδιορθώθηκαν τα δίχτυα εξωτερικά του γηπέδου και βάφτηκαν όλοι οι χώροι
Για το 2018 έχει προβλεφθεί  να συντηρηθεί το γήπεδο μπάσκετ του Αετού   ( είναι ήδη στον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό  του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ) . Επίσης θα γίνει περίφραξη εξωτερικά με  φράχτη μ με το δίχτυ προστασίας
 Έργα που θα ξεκινήσουν το 2018 :
 Έχει προβλεφτεί αλλαγή  αμιάντου στο δίκτυο νερού που για  τόσα χρόνια κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί και είναι επικίνδυνο για την υγεία των  κατοίκων του Αετού. 
 Έχει προβλεφθεί η διάνοιξη ορισμένων αρχικά αδιέξοδων δρόμων που χωρίζουν το χωριό σε δυο και τρία  κομμάτια.
 Ήδη μετρήθηκε χώρος εντός του Αετού για κατασκευή νέας παιδικής χαράς . Ήδη εντάχθηκε στις παιδικές χαρές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που θα γίνει από το πρόγραμμα
 Την ενημέρωση αυτή την δεν την κάνω για τους συμπολίτες μου στον Αετό, αυτοί γνωρίζουν τι έχει γίνει τόσα χρόνια .
Την κάνω για να μάθει ο κόσμος αυτά που έχουμε πετύχει τόσα χρόνια για τον Αετό .
Προχωράμε μαζί με την δημοτική ομάδα και τους τοπικούς συμβούλους στο έργο που ξεκινήσαμε το 2014
Ο αγώνας μας συνεχίζεται...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ
ΝΤΕΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ